НАЛАС ОДРЖАО САСТАНАК КОМИТЕТА ОФИЦИРА ЗА ВЕЗУ И ФОРУМ ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА
14.12.2022.
Ухапшен са око 5 килограма марихуане
14.12.2022.
ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА
14.12.2022.
Ухапшен са око 5 килограма марихуане
14.12.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и председник НАЛАС-а председавао је седници Комитета официра за везу и дао уводну реч на Форуму градоначелница југоисточне Европе. Ова два значајна догађаја одржана су у Истанбулу.
На Форуму градоначелница југоисточне Европе који НАЛАС организује по четврти пут уз подршку Савеза општина Мармаре, и партнера, Жене Уједињених нација, ГИЗ и КДЗ, председник НАЛАС-а Цветановић је указао на важност родне равноправности на локалном нивоу.
„Оснаживање жена и родна равноправност постали су приоритет за одрживи развој, који ће утицати на добробит свих људи у свету. Постизање тако далекосежних, одрживих промена зависи од успостављања доброг управљања – управљања које је одговорно, транспарентно и које нужно укључује жене као актере у процесима доношења одлука. Укључивање женских гласова у политици и планирању допринело би изградњи локалних самоуправа које допуштају свим људима да напредују под истим условима.
Јачање капацитета, промовисање и унапређење родне равноправности на локалном нивоу један је од стратешких праваца НАЛАС-а почев од 2013. године“, казао је у својој уводној речи Цветановић.
Када је реч о састанку Комитета официра за везу обрађене су важне теме попут разматрања извештаја за 2022. годину, разматрање НАЛАС стратегије 2023-2027, разматрање нових пројеката и иницијатива и припреме за 18. Генералну скупштину НАЛАС-а 2023. године.
По датим тачкама је говорио извршни директор НАЛАС-а Келменд Зајази, који је представио нацрте извештаја и нагласио:
„Разменили смо добре праксе, инспирисали једни друге, боље разумемо који су трендови, али и креирамо трендове. О томе се ради у асоцијацијама.“