ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА

ПЕТ И ПО МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УДРУЖЕЊЕ „СТРЕЛЦИ ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ – КУКАВИЦА“
14.12.2022.
НАЛАС ОДРЖАО САСТАНАК КОМИТЕТА ОФИЦИРА ЗА ВЕЗУ И ФОРУМ ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ
14.12.2022.
ПЕТ И ПО МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УДРУЖЕЊЕ „СТРЕЛЦИ ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ – КУКАВИЦА“
14.12.2022.
НАЛАС ОДРЖАО САСТАНАК КОМИТЕТА ОФИЦИРА ЗА ВЕЗУ И ФОРУМ ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ
14.12.2022.
Данас је у центру Лесковца представљен трећи број Лесковачког гласника, који садржи додатке за грделички, вучјански, печењевачки и брестовачки крај.
Садржај Гласника представила је Јасмина Недељковић, помоћник градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића:
„У Лесковачком гласнику годинама уназад бележимо најважније инвестиције и догађаје на територији града. На насловној страни се налази уводна реч градоначелника, др Горана Цветановића, а последња страница је резервисана за лесковачке установе културе.
На самом почетку Гласника је одељак посвећен унапређењу привредног амбијента у граду, кроз бројна улагања како домаћих, тако и страних инвеститора. Захваљујући томе је у деценији за нама запослено око 10.000 људи. Само у претходној години је посао пронашла 2041 особа, што чини раст стопе запослености за 5,8%, што је двоструко више од републичког просека.
Читаоци Гласника се могу упознати и са улагањима у реконструкцију објеката здравствене и социјалне заштите. Највећа инвестиција у том сегменту је реконструкција унутрашњости Опште болнице, у вредности од 4,5 милијарде динара.“
Недељковић је додала да се на страници посвећеној образовању и спорту, мерама популационе политике и подршци младима, налазе подаци о помоћи породиљама, инвестирању у школе, као и издвајањима за младе таленте, за које је, откад овакав тип подршке постоји, издвојено готово 150 милиона динара.
„Значајно место заузима и представљање инфраструктурних пројеката – улагања у водоводну и канализациону мрежу, али и у путну инфраструктуру, за коју је у претходним годинама издвојено преко 4 милијарде динара. Фотографијама су представљене неке од најзначајнијих саобраћајница у граду, попут Булевара Николе Пашића, пута ка Вучју, ка Лебану, а ту су и Постројење за пречишћавање отпадних вода, градски колектор.
Незаобилазна тема су и улагања у објекте и рад месних заједница. У протеклој деценији је град издвојио чак 362 милиона динара за те намене. У следећој години је за функционисање месних заједница планиран износ од 65 милиона динара“- закључила је она.