ПЕТ И ПО МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УДРУЖЕЊЕ „СТРЕЛЦИ ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ – КУКАВИЦА“

Зимске игре на води
14.12.2022.
ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА
14.12.2022.
Зимске игре на води
14.12.2022.
ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БРОЈ ЛЕСКОВАЧКОГ ГЛАСНИКА
14.12.2022.
Данас је у Свечаној сали града Лесковца Удружењу „Стрелци противградне заштите – Кукавица“ уручен уговор о финансирању вредан 5,5 милиона динара.
Том приликом, присутнима се обратила заменица градоначелника Лесковца, др Лидија Димитријевић, и истакла:
"Лесковац годинама уназад путем пројектног финансирања подржава противградне стрелце. Удружењу грађана „Стрелци противградне заштите – Кукавица“ ове године додељена су средства у износу од 5,5 милиона динара. За наредну годину за исту сврху планирано је 6 милиона динара. У текућој години је за набавку 120 противградних ракета, реконструкцију противградних станица, набавку ХТЗ опреме за стрелце, финансирање и суфинансирање Удружења издвојено 12,2 милиона динара, док је за 2023. годину за исту намену планирано 15,1 милиона динара.
Ако сумирамо резултате од 2016. године из буџета града издвојена су средства у износу од 64 милиона динара. Од тога је за набавку 740 противградних ракета, потребне ХТЗ опреме за 60 противградних стрелаца и за реконструкцију 16 противградних станица утрошено 32 милиона динара, док је истим износом подржан и рад удружења које се бави заштитом пољопривредних ресурса.“
Председник Удружења Стрелци противградне заштите - Кукавица, Жикица Маринковић, похвалио је рад противградних стрелаца који делују на територији Лесковца, захвалио се граду и градоначелнику на подршци коју им пружа годинама уназад у виду ракета, опреме и свега што им је потребно, што су повећана издвајања за следећу годину, и истакао да, према званичним подацима РХМЗ, Радарски цетар Кукавица у граду Лесковцу послује са најмањим штетама на територији Србије у последњих 15 година.