НА ХИПОДРОМУ ОДРЖАНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ КОЊИЧКО-КАСАЧКЕ ТРКЕ

СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ЛЕСКОВЦА
11.10.2022.
Традиционална додела награда младим талентима
11.10.2022.
СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ЛЕСКОВЦА
11.10.2022.
Традиционална додела награда младим талентима
11.10.2022.
Данас су се, на Дан града Лесковца, традиционално, на лесковачком хиподрому одржале коњичко-касачке трке, у организацији Коњичког клуба "Дубочица 1933", а под покровитељством града Лесковца. 
Тркама је присуствовао и градоначелник Општине Крива Паланка, Сашко Митовски, који данас, са члановима своје делегације, борави у Лесковцу као гост нашег града, а поводом обележавања 78-годишњице од ослобођења у Другом светском рату.
Победник главне трке "Меморијал 11 октобар - за пехар градоначелника", био је коњ Гомез, у власништву породице Тасић, са јахачем Браниславом Мукићем. Пехар му је уручио градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић. Градоначелник је присутне подсетио на чињеницу да традиција одржавања коњичких трка на Дан града сеже из 1966. године, да је у једном периоду замрла, али је поново успостављена 2013. године. Он је затим додао: 
"Коњи су животиње које симболизују лепоту, грациозност, снагу, слободу. Зато годинама уназад баш на овом месту организујемо дружења у оквиру којих наши суграђани, а посебно они најмлађи, могу да их упознају, заволе и заинтересују се за коњичке спортове. Само уз повећано интересовање, и ова манифестација ће расти и напредовати у квалитету, а град Лесковац ће јој увек бити поуздан ослонац и партнер". 
У тркама је учествовало 48 грла, углавном страног порекла, а надметали су се у пет категорија.