Медицинска школа обележила 64 година постојања

Како се прави чувени Лесковачки ајвар? Понедељак у дворишту Шоп-Ђокићеве куће
30.09.2022.
11. DRUM DUM FEST У ЛЕСКОВЦУ
02.10.2022.
Како се прави чувени Лесковачки ајвар? Понедељак у дворишту Шоп-Ђокићеве куће
30.09.2022.
11. DRUM DUM FEST У ЛЕСКОВЦУ
02.10.2022.
У просторијама Средње медицинске школе у Лесковцу данас је обележен дан ове образовне установе и 64 године постојања.
Добродошлицу званицама је пожелела директорка школе Марија Савић која се осврнула на историјат школе, говорила о успесима ученика и професора и захвалила градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу и локалној самоуправи на подршци и рекла:
„Медицинска школа расте и развија се. Успеси ученика се нижу, а посебно смо поносни на претходну берићетну школску 2021/2022 годину у којој је освојено чак девет републичких награда. Ниједан успех не би био могућ без добрих услова за рад, без великих улагања локалне самоуправе града Лесковца и подршке градоначелника Цветановића захваљујући којем смо смо добили нови спортски терен. “
У име градоначелника Цветановића скупу се обратила др Александра Миљковић, помоћник градоначелника и професор у Медицинској школи, честитала дан школе и казала:
„Крајем прошле године у овој школи је реконструисан спортски терен на површини од око 1000м2, за шта је издвојено око 3,5 милиона динара заједничких средстава Министарства омладине и спорта и Града Лесковца. И не само ова школа, још 12 школа је у протеклим годинама добило своје спортске терене, а 19 реконструисало тоалете и подигло санитарно-хигијенске услове боравка у школи на виши ниво. За то је град Лесковац издвојио око 52 милиона динара, а чак 255 милиона динара издвојено је за реконструкцију фасада и подизање енергетске ефикасности.“
Она је нагласила да се према нацрту буџета за наредну 2023. годину предвиђа већа издвајања за област образовања.
У склопу обележавања Дана школе уручене су захвалнице за допринос раду и похвалнице професорима чији су ученици остватрили поменуте резултате.
Градоначелнику Лесковца је додељена захвалница за изградњу спортског терена у Медицинској школи и за побољшање услова рада у установи.
Ученици школе су извели пригодну приредбу.