Медицинска школа обележила 64 година постојања
30.09.2022.
УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА У ДОЊЕМ ТРЊАНУ
02.10.2022.
Медицинска школа обележила 64 година постојања
30.09.2022.
УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА У ДОЊЕМ ТРЊАНУ
02.10.2022.
Вечерас је у Народном позоришту у Лесковцу одржан 11. по реду Drum Dum Fest, јединствени фестивал ове врсте на Балкану, на којем су своју виртуозност демонстрирали мајстори бубњари. Круна фестивалске вечери био је наступ бенда Васила Хаџиманова, са Виктором Филиповским на бубњевима и Бојаном Ивковићем на перкусијама.
Овогодишњи Drum Dum Fest у име градоначелника Лесковца, др сци. мед. Горана Цветановића, отворила је Сања Милошевић, члан Градског већа града Лесковца, и том приликом истакла:
„Овај аутентични догађај већ 11 година заредом Лесковац претвори у центар музичких збивања и окупи најбоље бубњаре и музичаре из региона. Фестивал је под покровитељством Министарства културе и информисања и града Лесковца. Локална самоуправа града Лесковца препознаје значај културно-уметничких дешавања, а у прилог томе иде чињеница да је за ову област у текућој години издвојено 9,3% из целокупног буџета града. Без обзира на културу из које потичемо, сви воле музику, музика је нешто што свакога дотакне“. За крај, Сања Милошевић је цитирала Виктора Игоа, који каже: „Музика изражава све оно што се не може изразити речима, а не сме остати неизречено“ и позвала све присутне да уживају у мелодији и ритму који говоре више од самих речи".
Пред свој наступ, за медије је говорио и Васил Хаџиманов и DDF окарактерисао као фестивал ентузијаста који се из године у годину труде и успевају да одрже диван фестивал, на коме се промовишу пре свега бубњеви, али и једна добра и другачија музика.  
Целодневни програм фестивала Drum Dum започео је традиционалним дефиелом бубњара, овог пута са новог градског трга до Народног позоришта, као и бубњарском радионицом са младим музичарем Ђорђем Хартлом и његовим бендом Coffee Shop Kollektiv.
Вечерњи део програма у Народном позоришту и овога пута је отворен наступом најмлађих бубњара, кроз програм DDF Kids, након чега је наступио чувени лесковачки двојац – Игор и Пеђа Великов. Drum Dum Fest је ове године „Награду за животно дело“ доделио легендарном бубњару групе Смак – Слободану Стојановићу Кепи, за изузетан допринос развоју музучке уметности и промоцији бубњева и њиховог значаја у свету музике. Публици у Народном позоришту приказан је снимак уручења награде г. Стојановићу и кратак разговор с њим. Фантастично бубњарско вече заокружено је наступом бенда Васила Хаџиманова, који је пред лесковачком публиком представио неке од песама са свог новог, осмог по реду студијског албума.