Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић угостио успешне спортисте

ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНУ НИНУ – НАЈБОЉУ ПЛИВАЧИЦУ СРБИЈЕ
20.07.2022.
ДЕЦА ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА ПРОВЕЛА ДИВНИХ 10 ДАНА У ПАРАЛИЈИ
22.07.2022.
ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНУ НИНУ – НАЈБОЉУ ПЛИВАЧИЦУ СРБИЈЕ
20.07.2022.
ДЕЦА ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА ПРОВЕЛА ДИВНИХ 10 ДАНА У ПАРАЛИЈИ
22.07.2022.
Хвала! 
Овом речју се обратио спортистима, које је данас угостио, градоначелник града на Ветерници др сци.мед. Горан Цветановић .  
Хвала спортистима нашег града, што су у име Лесковца захваљујући њима помиње у позитивном контексту. Јуче смо се сусрели са Нином Станисављевић која је прву сениорску годину обележила затном медаљом на Медитеранским играма у Орану, што је успех који лесковачки женски спорт не памти. Данас су са нама Нинин колега из П.К. Дубочица -  Урош Живановић, Живорад Марковић најуспешнији дизач тегова Мастер категорије, Урош Симић репрезентативац који је на недавном Европском првенству у рукомету освојио бронзану медаљу и један од најбољих џудиста и рвача у Србији Милан Михајловић.
Урош Живановић, троструки шампион централне Европе, се недавно вратио са Европског првенства из Румуније. Освојио је бронзану медаљу у дисциплини 50м прсно. Иначе освајач прве јуниорске медаље на Европском првенству, кфалификовао се на прво Светско првенство, све то на освнову талента и вредног тренирања на базену С.Р.Ц. Дубочица, мога је да бира између београдског Партизана и П.К. Дубочице, изабрао је град Лесковац. Овакав избор уопште не чуди јер спортистима град Лесковац омогућава место за изузетан простор и услове за тренирање. Даћу вам пример ко долази код нас у нашем граду и нашем С.Р.Ц. центру на припреме, јер по речима селектора Пливачког савеза Србије Душана Величковића, имамо најбоље услове за пливање у земљи.
Са нама је и познати лесковачки привредник који после три и по деценије вратио из Шведске, овде основао фирму и све време вредно тренира. Жика Марковић који је раније био првак Југославије у боксу, а сада победник бројних купова у дизањеу тегова у мастер категорији. Набројаћу само медаље у последњих годину дана. Недавно је у Москви на Светском првенству освојио две златне медаље, у Аустрији такође две златне медаље, а исти исход у Мађарској такође две златне медаље.
Урош Симић, бронзани репрезентативац, који је поникао у најбољем рукометном клубу Р.К. Дубочица. Након величанственог дочека и пријема у рукометној репрезентацији Србије, захваљујем Урошу који студира и игра за Р.К. Црвена Звезда у Београду, што је нашао времена да данас дође у свом граду и да буде на овом пријему. Белика је ствар што је јунироска селекција Србије направила овакав успех и ја знам да ће Лесковац свим срцем бити уз нашег лесковчанина, као и за остале момке који ће следеће године наступати на првенству света како у Немачкој тако и у Грчкој.
Нашем позиву се одазвао познати џудиста и рвач Милан Михајловић, који себи крчи успешан пут до самог врха. Лесковац је са поносом примио вест да на државном првенству у рвању, одржаног пре месец дана у Кањижи, Милан постао првак Србије у слободном стилу до 86кг. Јуче се вратио са припрема, иначе је спаринг партнер Немањи Мајдову, најбољег србског џудисте што довољно говори о његовој спремности, енергији, потенцијалу. Похвалићу и Миланов локал патриотизам, и жељу да у нашем граду, у свом граду настави да живи, ради и тренира. 
Данас је требало да нам се придруши и наша нада Павле Стојиљковић, млада нада србског тениса који је прошле недеље у Високом дао поен за Новака Ђоковића. Павле је тренутно на турниру са репрезентацијом у Румунији, али ћемо се сигурно видети када се врати са медаљом наравно и заиста сам изузетно поносан пто припадам тиму председника Србије Александра Вучића, који је за дочек Нове године 2022. Послао мног поклоне појединцима у нашем граду. Имао сам личну част и задовољство да Павлу однесем поклон од председника Србије Александра Вучића и да пратим како тренира горе на Хисару, у простору који су његови родитељи великим радом, трудом, великим финансијским инвестицијама, направили и створили једне солидне услове за своје дете.
Као што можете да видите из данашње конференције Лесковац је расадник талената. Од најмлађег Павла до искусног попут господина Марковића, поред породице и град улаже у спорт и спортисте јер су они наши најбољи амбасадори. Због њих се име Лесковца помиње са поштовањем и зато знајте где год да одете Лесковац вас чека раширених руку и поноси се свима вама.
Градоначелник је овим спортистима предао симболичне ваучере, чији је спонзор продавница Спортски град, желим да знате да ваш град стоји иза вас да је ваш ослонац, ветар у леђа и да увек можете да рачунате на ваш град.