ДЕЦА ИЗ ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА ПРОВЕЛА ДИВНИХ 10 ДАНА У ПАРАЛИЈИ

Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић угостио успешне спортисте
21.07.2022.
ИСПЛАЋЕНО 3,75 МИЛИОНА ДИНАРА НА ИМЕ ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ПУ „ВУКИЦА МИТРОВИЋ“
22.07.2022.
Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић угостио успешне спортисте
21.07.2022.
ИСПЛАЋЕНО 3,75 МИЛИОНА ДИНАРА НА ИМЕ ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ПУ „ВУКИЦА МИТРОВИЋ“
22.07.2022.
Деца без родитељског старања са евиденције Центра за социјални рад Лесковац која се налазе на породичном смештају, тј. у хранитељским породицама  вратила су се са десетодневног летовања у познатом грчком летовалишту Паралија. Њих тридесетпеторо је у пратњи хранитеља о трошку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и уз подршку града Лесковца, провело диван одмор у Грчкој. И даље су пуни утисака, са собом носе предивне успомене са путовања током којег су стекли нова познанства и пријатељства.
Систем хранитељства на територији града Лесковца годинама уназад добро функционише. Око сто породица, обучених и оспособљених за обављање послова хранитељства збрињава око сто
двадесет детета без родитељског старања. Сваке године се преко надлежног министарства обезбеђују средства за покривање трошкова и обавеза у овом систему, поред средстава за финансирање уџбеника и трошкова превоза до школе. Стручна помоћ хранитељима обезбеђена је од стране стручних радника Центра за социјални рад. Организовање оваквог вида заштите деце без родитељског старања само је један од сегмената пружања услуга социјалне заштите, области за коју се из године у годину из буџета града Лесковца издвајају све већа средства. Ове године у буџету је опредељено око 250 милиона динара за те намене, а у плану је да се у наредном периоду развију нове и унапреде постојеће услуге које пружају установе социјалне заштите чији је оснивач град Лесковац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *