ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТНУ НИНУ – НАЈБОЉУ ПЛИВАЧИЦУ СРБИЈЕ

ИСПЛАЋЕНА 55. РАТА РЕПРОГРАМА СА ЕПС-ОМ ЗА ДУГ НАСТАО ПРЕ 2012. ГОДИНЕ
19.07.2022.
Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић угостио успешне спортисте
21.07.2022.
ИСПЛАЋЕНА 55. РАТА РЕПРОГРАМА СА ЕПС-ОМ ЗА ДУГ НАСТАО ПРЕ 2012. ГОДИНЕ
19.07.2022.
Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић угостио успешне спортисте
21.07.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је организовао пријем за Нину Станисављевић, најбољу пливачицу Србије која је на недавно одржаном међународном такмичењу у Орану освојила златну медаљу у дисциплини 50 метара леђно. На билбордима свакодневно можете видети фотографију и натпис Браво, Нина! А данас се градоначелник пред медијима лично и у име свих Лесковчана захвалио на поносу и радости које је Нина свом граду приредила. Овом приликом Нини је уручен и симболичан поклон - ваучер за набавку опреме у вредности од 28.590 динара у знаку времена оствареног у Орану -28.59 секунди.
„Због младих спортиста и деце која се на њих угледају настојимо да услове за бављење спортом учинимо што бољим. С тим у вези, до сада смо у уређење спортских хала, терена и игралишта, сала, авантура парк уложили око 200 милиона динара, а захваљујући великој подршци коју уживамо од стране председника Републике Србије господина Александра Вучића у току је изградња стадиона која је већ у завршној фази. Радови су вредни 2,5 милијарде динара. У Србији предњачимо и када су у питању средства која издвајамо за спортске клубове, прошле године издвојено је 95 милиона динара, а ове године тај износ је повећан на 120 милиона динара. А подсетићу вас да је пре 2012. године за преко 100 клуба издвајање из буџета било око 18 милиона динара. Сутра ћемо такође организовати пријем за успешне спортисте, али смо с правом желели да издвојимо Нину. За два пливачка клуба је резервисано 4,6 милиона динара (2,6 милиона за ПК Дубочица и 2 милиона за ПК Лесковац), а сходно успесима већине пливача тај износ ћемо следеће године и повећати,“ – казао је градоначелник и обавестио присутне да ће сутра бити исплаћена трећа од четири рата за финансирање спортских клубова и удружења у висини од 26 милиона динара.
Нина Станисављевић је иначе двоструки носилац Октобарске награде, најбоља спортисткиња града 2020. године и прави узор генерацијама које одрастају. Поред напорних вишечасовних тренинга, редован је ученик Гимназије у Лесковцу и налази времена и за дружење и пријатеље. На данашњој конференцији она је казала:
"Прво бих хтела да се захвалим градоначелнику и граду на помоћи и овом пријему. Прва сениорска година и већ смо освојили златну медаљу, јако сам задовољна и надам се да ћу их још освајати зато што се заиста трудим да град представим у најбољем могућем светлу. Ове године у августу наступам на Европском првенству у Риму и надам се што бољим резултатима"