ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО УПРАВУ ПУ „ВУКИЦА МИТРОВИЋ“

Фирма ХСВ из Власотинца донирала санитетско возило Установи за одрасле и старије
31.05.2022.
ЕКИПА РТС КРОСА У ЛЕСКОВЦУ
31.05.2022.
Фирма ХСВ из Власотинца донирала санитетско возило Установи за одрасле и старије
31.05.2022.
ЕКИПА РТС КРОСА У ЛЕСКОВЦУ
31.05.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас посетио управу Предшколске установе “Вукица Митровић“, и малишане из дечјег вртића „1001 радост“.
ПУ „Вукица Митровић“ је прошле недеље органзовала Дане установе, у оквиру којих је као главна активност одржана манифестација „Разигране улице“ на централног градском тргу, а поред тога и еколошка изложба фотографије у ЛКЦ, радна акција у дворишту вртића, сарадња са друштвеном средином у Народној библиотеци, свечана академија и многе друге.
Градоначелник је похвалио рад вртића, као и спроведене активности и искористио прилику да заједно са директорком Оливером Тошић подели 9 уговора на недоређено запосленим васпитачима, стручном и помоћном особљу и притом свим запосленима пожели много успеха у даљем раду.
Разговарало се о проширењу капацитета доградњом постојећих вртића, ако и о динамици изградње новог вртића на старој сточној пијаци за који је Локална самоуправа припремила сву потребну документацију и назаначо је да се сада чека да Министарство и Светска банка покрену даљи поступак.
Малишанима из вртића су подељене бојанке „Пажљивкова правила у саобраћају“.
Поред уручених уговора запосленима у ПУ "Вукица Митровић", данас је за функционисање васпитно-образовних институција из буџета Града исплаћено преко 2 милиона динара.
Поред образовања, важан стуб друштва јесте и здравство. Да Град Лесковац брине о адекватном пружању здравствених услуга свим становницима на нивоу примарне и секундарне здравствене заштите, говоре бројне активности и дешавања на овом пољу. Само у току данашњег дана модерно санитетско возило стигло је у Установи за одрасле и старије Лесковац вредно 4,2 милиона динара, недавно је комби за превоз пацијената за дијализу дониран Општој болници Лесковац у вредности од 33.500 евра, док је почетком године и Дому здравља припало санитетско возило вредно скоро 4 милиона динара.