ЕКИПА РТС КРОСА У ЛЕСКОВЦУ

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО УПРАВУ ПУ „ВУКИЦА МИТРОВИЋ“
31.05.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТAНОВИЋ УПУТИО ЧЕСТИКУ ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ
31.05.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО УПРАВУ ПУ „ВУКИЦА МИТРОВИЋ“
31.05.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТAНОВИЋ УПУТИО ЧЕСТИКУ ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ
31.05.2022.
Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у присуству његових сарадника одржао састанак са директором РТС Кроса Стеваном Ковачевићем и његовим сарадником Мирком Вујаклијом, селектором у Атлетском савезу за младе таленте.
На састанку се разговарало о будућем одржавању Кампа за децу из дијаспоре који је планиран за период од 25.6. до 2.7.2022. године када ће у Лесковцу боравити малишани из Шпаније, Француске, Италије, Данске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније и Републике Српске.
Директор Кроса је похвалио велики одзив ученика основих школа и предшколаца на недавно одржаном такмичењу РТС Кроса, због чега се града Лесковац нашао се међу пет водећих градова у Србији.
Директор Ковачевић истакао је да је градоначелник Лесковца Цветановић заслужено добио највеће признање РТС Кроса, златно знамење и изразио уверење да ће Лесковац бити одличан домаћин овог великог интернационалног кампа са радионицама, које подржава Министарство спорта и Спортског савеза Србије.
Подсетимо да је Крос РТС-а основан је 20. априла 1991. године као једнодневно такмичење у Сремској Митровици. На састанку, присутни су се подсетили чињенице да је управо на иницијативу града Лесковца и града Зајечара Крос РТС-а доживео трансформацију, да од једнодневног такмичења данас живи 365 дана. Поред такмичарских делова данас има неколико образовних сегмената и на састанку је изражено задовољство што је за 30 година, колико постоји Крос РТС-а, циљем прошло више од 7,5 милиона младих ученика, основних и средњих школа, али и предшколаца из Србије, региона и дијаспоре, који су учили о здравим навикама кроз вежбе и спортска такмичења, али и о српској традицији, култури и језику.
Градоначелник Цветановић истакао је да град Лесковац константно подржава спортисте, као и да је за текућу годину опредељено 120 милиона динара, највише до сада и за разлику од претходног периода и 2012. године када је било издвојено 18 милиона, као и додатних 120 милиона динара за функционисање СРЦ Дубочица. Он је поменуо и изградњу градског стадиона вредног 2,5 милијарде динара која је у току и од велике важности за град Лесковац и додао да је Лесковац поносан на успех свих спортиста и лесковачких клубова који из годину у годину постижу запажене резултате.