ЗАВРШАВАЈУ СЕ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ МОСТА У ТУРЕКОВЦУ

НАЛАС: КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ПОБОЉШАЊА УСЛУГА ВОДОСНАБДЕВАЊА И ПРЕЧИШЋАВАЊА ОТПАДНИХ ВОДА
13.05.2022.
Милош Цветановић нови-стари начелник Градске управе
14.05.2022.
НАЛАС: КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ПОБОЉШАЊА УСЛУГА ВОДОСНАБДЕВАЊА И ПРЕЧИШЋАВАЊА ОТПАДНИХ ВОДА
13.05.2022.
Милош Цветановић нови-стари начелник Градске управе
14.05.2022.
Радови на уређењу моста у Турековцу, оштећеном током поплава које су задесиле Лесковац, биће завршени у току наредне недеље.
Припремни радови на реализацији овог пројекта значајног за мештане Турековца и околних места започети су крајем марта и завршени пре рока с обзиром на то да је исти износио 75 дана а биће завршени за 45.
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, је данас казао:
„Налазимо се на путу Турековац-Доње Стопање који је био пун неравнина и деформацијa, a плочасти пропуст је био урушен. Због тога је грађевинска инспекција донела решење којим је овде обустављен саобраћај. На основу пројекта ЈП Урбанизам и изградња радови се приводе крају. Инвестиција је вредна 9,5 милиона динара. Изграђен је нови објекат који садржи армирано бетонске цеви пречника 1600 мм, урађени су зидови, бетонске плоче и данас се завршавају радови на уградњи другог слоја асфалта у дужини од око 300 метара. Следеће недеље ће бити постављена еластична ограда у дужини од 30 метара и на тај начин ће радови бити потпуно завршени.“
У име мештана обратио се председник МЗ Турековац Љyбиша Цветановић који се захвалио локалној самоуправи и градоначелнику на уређењу овог објекта и рекао:
„Ова деоница је једина веза са сеоским гробљем и веза са 60% обрадиве површине, те пољопривредници више не морају да обилазе и иду дужим путем. Пут је био у лошем стању и небезбедан.“
Председник МЗ Свирце Александар Коцић је такође потврдио важност овог пута за све мештане и казао да је ова деоница важна због неометаног транспорта робе.