Теретана на отвореном у парку у улици Краља Петра Првог

За медије град Лесковац издвојио 50 милиона динара
09.05.2024.
Свечаном седницом и изложбом „Писмо и традиција“ обележен Дан музеја у Лесковцу
10.05.2024.
За медије град Лесковац издвојио 50 милиона динара
09.05.2024.
Свечаном седницом и изложбом „Писмо и традиција“ обележен Дан музеја у Лесковцу
10.05.2024.
У парку у улици Краља Петра Првог изграђена је нова теретана на отвореном за коју је из буџета града опредељена сума од 5,3 милиона динара.
„Ова теретана у парку у улици Краља Петра Првог, где су радови у потпуности завршени, ће бити доступна свима, без обзира на узраст или физичку кондицију, и представљаће савршено место за вежбање и рекреацију за све наше суграђане. Још драже ми је што овај пројекат представљамо на Међународни дан физичке активности, јер ће управо омогућити грађанима да воде активан и здрав живот.  Верујем да ће ова теретана постати омиљено место свих наших суграђана који желе да одрже кондицију. Поред тога, допринеће и побољшању изгледа нашег парка и стварању пријатног простора за дружење и рекреацију.
Започета је и изградња теретане на локацији иза Технолошког факултета и у насељу Солидарност и за ова три објекта укупно ће бити опредељно 12,2 милиона динара финансираних из буџета града.
Да бринемо о свим категоријама нашег друштва говори и чињеница да ћемо управо у овом парку, захваљујући организацији Хелветас, изградити још једну теретану на отвореном и то за особе са инвалидитетом, видите у продужетку са леве стране, за особе које живе са нама имају потпуно једнаке услове, да могу да развијају и умну и интелектуалну, али и физичку кондицију. Изградиће се и теретане поред кеја иза Дома пензионера, код Медицинске школе и једна у насељу Братмиловце, изјавио је градоначелник града Лесковца др Горан Цветановић. 
 
Друге две локације су иза Технолошког факултета и у насељу Солидарност. Преостали радове на те две друге локације и градилишта јесте само уградња опреме за теретане и постављање гумене подлоге. Површина на којој се налази ова теретана на отвореном је 204 метара квадратних. Оно што је претходило постављању опреме за теретане јесте машински ископ, уградња туцаника од 40 центиметара, уградња бетонског ивичњака, изградња армирано бетонске плоче и уградња сидра за фиксирање фитнес справа и на крају постављање гумене подлоге дебљине 3 центиметра. Од справа које су постављене навешћу само неке: елиптични тренажер, степер, фитнес справа за потисак ногу, фитнес справа за притисак и потисак на груди, бицикл, тровисинско вратило, справа за трбушњаке...
Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња Лесковац.