Свечаном седницом и изложбом „Писмо и традиција“ обележен Дан музеја у Лесковцу

Теретана на отвореном у парку у улици Краља Петра Првог
10.05.2024.
Завод за јавно здравље Лесковац прославио своју славу Светог Василија Острошког
12.05.2024.
Теретана на отвореном у парку у улици Краља Петра Првог
10.05.2024.
Завод за јавно здравље Лесковац прославио своју славу Светог Василија Острошког
12.05.2024.
Дан музеја у Лесковцу обележен је данас свечаном седницом и отварањем изложбе "Писмо и традиција" из Етнографског музеја Београд. 
Данас, када обележавамо дан установе четири пута проглашене најбољим музејем у Србији дан носиоца награде Жива за најбољи музеј  на словенском говорном подручју и Сретењског ордена, славимо културну баштину, прошлост која нас обликује и инспирише за будућност.
Наш музеј је одраз наше историје, културе и идентитета. Он је чувар наших сећања, сведок времена које је прошло, али и водич за будуће генерације. Кроз његове ходнике пролазе приче наших предака, приче које нас уче, инспиришу и подсећају на то ко смо и одакле долазимо.
Зато га морамо неговати, подржавати и ширити, како би он остао виталан део наше заједнице. Народни музеј Лесковац ће и даље чуввар традиције, место које нас повезује са нашим коренима и подстиче нас да сањамо веће и боље снове, изјавила је члан Градског већа Александра Стојановић.
Дејан Антић, председник УО Народног музеја Лесковац, представио је извештај о раду ове институције културе. Истакао је важност подршке коју музеј ужива од стране државе, као и града Лесковца и казао да су сви поносни на оно што је учињено у претходних 12 месеци.