За медије град Лесковац издвојио 50 милиона динара

Препречили пут двојици младића, полимили им аутомобиле па их онда претукли
09.05.2024.
Теретана на отвореном у парку у улици Краља Петра Првог
10.05.2024.
Препречили пут двојици младића, полимили им аутомобиле па их онда претукли
09.05.2024.
Теретана на отвореном у парку у улици Краља Петра Првог
10.05.2024.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са представницима медијских кућа и агенција потписао уговоре о суфинансирању пројеката из области јавног информисања.
Ове године град Лесковац је за намену суфинансирања медијских пројеката определио 50 милиона динара, а трочлана комисија донела је одлуку да подржи 30 од 47 пројеката чија су укупна потраживања износила 96.600.000 динара.
У свом обраћању градоначелник Цветановић је честитао свима који су преузели уговоре, пожелео да њихов рад допринесе изградњи бољег информисаног друштва у нашем граду:
„Ови уговори ће омогућити медијским кућама и новинарима да наставе да се кроз пројекте баве истраживањем, информисањем и едукацијом наших грађана. Верујемо да ће ових 30 уговора допринети јачању медијске сцене у нашем граду и региону, промовисању квалитетног новинарства и унапређењу јавног дијалога. Кроз ове пројекте, подстичемо транспарентност, одговорност и отвореност, то су темељи здравог и демократског друштва.
Хвала свим медијским кућама и новинарима који су аплицирали за ове уговоре, као и комисији која је пажљиво разматрала све пријаве. Ваша посвећеност информисаности је од непроцењиве важности за нашу заједницу.“
Обавестио је присутне да ће прва рата бити исплаћена у току наредне недеље.
Саша Станковић уредник портала Прагматикос данас се обратио у име медијских радника који су преузели уговоре:
„Желим да се у име свих захвалим градоначелнику на подршци коју пружа медијима. У Србији су поједини градови смањили буџет опредељен за медије а град Лесковац је повећао са 40 на 50 милиона, што је позитивно.“