Народном музеју Лесковац признање за најбољи словенски музеј „ЖИВА2023″

„Игре без граница“ сутра на градском тргу
10.10.2023.
ОШ Аца Синадиновић у Предејану обележила 150 година постојања и рада
10.10.2023.
„Игре без граница“ сутра на градском тргу
10.10.2023.
ОШ Аца Синадиновић у Предејану обележила 150 година постојања и рада
10.10.2023.
Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић посетио је данас Народни музеј у Лесковцу. Повод ове посете је награда "ЖИВА 2023" за најбољи словенски музеј. 
Пре свега, желим да вам искрено и од срца честитам на освојеној награди ЖИВА за 2023. годину.
Град је поносан на Народни музеј, поносан на све вас који сте допринели томе да наш чувар културне баштине из године у годину буде богатији и шири своју колекцију успеха, награда и признања, и да и ове године буде проглашен најбољим музејом у источној Европи. У конкуренцији са Белорусијом, Пољском, Чешком, Словачком, Хрватском, Северном Македонијом, Словенијом, Бугарском, за најбољи словенски музеј одабран је музеј из Србије, односно из нашег града Лесковца Лесковца, што представља још веће задовољство. Хвала директоре Вама, заменику, и вашим запосленима на професионалности, посвећености, знању и ентизијазму који непрестано улажете – љубав која произилази из вашег рада је више него очигледна и резултирала је ових наградама. Ви сте понос нашег града, што ћу поновоити још хиљаду пута, и наставите да радите у том смеру, а ми ћемо увек несебично подржавати културну сцену нашег града.“
Он је додао да је Народни музеј Лесковац и носилац бројних других признања попут вишеструке награде Михајло Валтровић, затим Сретењског ордена трећег степена, награде од стране Заштитника грађана за поставку Додирни прошлост, немењене слепима и слабовидима, Октобарске награде града Лесковца..
„Још једном вам честитам на овом престижном признању, уз сигурност да ово није последња у низу ваших награда и да ћете наставити да будете институција којом се поносимо, изјавио је градоначелник.