ОШ Аца Синадиновић у Предејану обележила 150 година постојања и рада

Народном музеју Лесковац признање за најбољи словенски музеј „ЖИВА2023″
10.10.2023.
У такмичењу „Игре без границе“ ОШ Васа Пелагић заузела прво место
11.10.2023.
Народном музеју Лесковац признање за најбољи словенски музеј „ЖИВА2023″
10.10.2023.
У такмичењу „Игре без границе“ ОШ Васа Пелагић заузела прво место
11.10.2023.
Основна школа Аца Синадиновић у Предејану обележила је 150 година постојања и рада.
Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са својим сарадницима је присуствовао обележавању .
Пре 150 година житељи овог краја су јасно поставили образовање као неопходност, означили почетак пута којим и данас идемо, са задатком да га проширујемо и оплемењујемо.
Због тога, као одговорна локална самоуправа, образовање смo поставили као један од приоритета и за ту област издвајамо све значајнија средства. Ако знате да је 2012. године било 400 милиона опредељено за све нивое образовања, а ове године је за функционисање свих образовних установа на територији града издвојено више од милијарду и 140 милиона динара,“- и додао да је за школу Аца Синадиновић завршен пројекат вредан 450 милиона динара којим је аплицирано код Министарства за јавна улагања, као и да ће реализацијом овог пројекта ова школа бити једна од најсавременијих и најопремљенијих образовних институција у овом делу Србије, и да је разговарао са министром по том питању.
„Кроз ову школу је прошло 150 генерација, сличних, а опет другачијих и посебних свако на свој начин, али је свака од њих оставила траг. Овако дуга традиција обележена успесима у васпитно-образовном раду и великим број награда, разлог је што сам вас предложио за најпрестижнију награду града Лесковца – Октобарску награду. Одборници су подржали мој предлог и већ сутра ће бити уручена вам на Дана града Лесковца, изјавио је градоначелник Цветановић.