„Игре без граница“ сутра на градском тргу

Фестивал „Миња Субота“
09.10.2023.
Народном музеју Лесковац признање за најбољи словенски музеј „ЖИВА2023″
10.10.2023.
Фестивал „Миња Субота“
09.10.2023.
Народном музеју Лесковац признање за најбољи словенски музеј „ЖИВА2023″
10.10.2023.
Туристичка организација града Лесковца ће под покровитељством града Лесковца, у сарадњи са Учитељским друштвом и Друштвом пријатеља деце организовати манифестацију „Игре без граница“.
Манифестација ће се одржати у среду, 11. октобра 2023. са почетком од 11,00 часова на градском тргу у оквиру прославе обележавања Дана града.
У такмичењу „Игре без граница“ учествују ученици трећег и четвртог разреда основних школа града Лесковца. Свака школа учествује са једном екипом. Група која представља школу је мешовита и чине је 4 дечака и 4 девојчице и још двоје ученика као резерве. Путем жреба извлаче се такмичарски парови који се такмиче у свим играма.
Игре у којима ће се такмичари надметати су: трка у џаковима са препрекама, штафетна игра ношење лопте између два штапа, вођење кошаркашке лопте између препрека, повлачење конопца и музичке столице. У случају да на крају такмичења неке од екипа имају исти број бодова (а значајно је за прва три места),организоваће се додатна игра – ношење пинг понг лоптице у кашикама.
Игре без граница представљају прилику за наше младе суграђане да покажу своје спортске вештине, развијају тимску сарадњу и стварају незаборавне тренутке. Ово такмичење није само спортске природе, већ промовише важне вредности као што су фер игра, пријатељство и здрав начин живота.
Манифестацију ће  водити спортски новинар и познато ТВ лице Слободан Шаренац.Током трајања такмичења организован је пригодан забавни програм са наступима КУД „Леминд“, Плесног клуба STEP BY STEP и музичке школе MC PLAY PRODUCTION.