МИНИСТАР ТУРИЗМА И ОМЛАДИНЕ ХУСЕИН МЕМИЋ У ПОСЕТИ ЛЕСКОВАЧКОМ ОМЛАДИНСКОМ КЛУБУ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ
09.02.2023.
ЗА ФИНАНСИРАЊЕ РЕДОВНОГ РАДА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА ИЗ БУЏЕТА ИСПЛАЋЕНО 325 ХИЉАДА ДИНАРА
10.02.2023.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ
09.02.2023.
ЗА ФИНАНСИРАЊЕ РЕДОВНОГ РАДА ПОЛИТИЧКИХ СТРАНАКА ИЗ БУЏЕТА ИСПЛАЋЕНО 325 ХИЉАДА ДИНАРА
10.02.2023.
Министар туризма и омладине Хусеин Мемић, председник Националне асоцијације Канцеларија за младе Џамалудин Паучинац и државни секретар у Министарству туризма и омладине Жикица Несторовић посетили су  лесковачки Омладински клуб и том приликом разговарали са представницима удружења и ученичких парламената о положају младих у Лесковцу, као и о мерама и активностима које локална самоуправа спроводи и које ће у будућности спроводити у циљу унапређења квалитета њиховог живота.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је истакао да је један од приоритетних циљева у раду њега и његовог тима да млади људи знају да могу да се ослоне на свој град, као и да је њихов успех инспирација са све нас. 
„Награђујемо најбоље међу нама, два пута годишње, на Дан града и на Дан Светог Саве, па смо путем Фонда за младе таленте укупно до сада наградили преко 4900 младих и укупно је издвојено 133,5 милиона динара, што је најбоље усмерен новац према нашој будућности. Град Лесковац преко Канцералије за младе подржава и ученичке парламенте средњих школа путем конкурса за финансирање омладинских волонтерских пројекта – Активирај се, у којима је учествовало преко 5000 младих.
Не могу да не поменем и екскурзију за вуковце средњих школа, које Град Лесковац организује сваке године, која омогућава младима да потпуно бесплатно упознају лепоте наше Србије, да стекну нова знања и изграде нова пријатељства, затим захваљујући члану Градског већа Стефану Китановићу који самостално организује бесплатне екскурзије које финансира заједно са спонзорима где на Златибору или Копаонику имају радионице, затим омладинске картице које омогућавају бројне погодности младима, ту је и журка на тргу за мале матуранте која се раније организовала у Спомен парку, а сада на градском тргу, на којој уручујемо и бицикле ученицима генерација свих школа. Редовно се у овом простору за младе од 15 до 30 година организују и бесплатни курсеви страних језике, енглеског, немачког и италијанског језика, затим графичког дизајна, информатике - за младе популарно и интересантно.
Скупштина града Лесковца је 2021. године усвојила Стратегију унапређења положаја младих за период од 2021. до 2025. године. Израдом овог стратешког документa посвећени смо креирању и реализацији мера и програма за побољшање живота младих и очекујемо да ће дати добре резултате и омогућити напредак свих младих у Лесковцу“, закључио је градоначелник Цветановић.  
Министар Мемић, упознао је младе са радом Министарства, истичући важност формирања Омладинских клубова у сваком граду.
„Ја, као и ви, потичем из малог места, Новог Пазара, и увек сам се трудио да својим радом, студирањем, докажем себе и скинем епитет малог места. После ме пут наводи да постанем директор Културног центра, а данас захваљујући свом раду сам ту у Министарству, односно овде пред вама како бих чуо ваше потребе и жеље. Паралелно са овим послом радим и посао у хуманитарној фондацији, чији је основни циљ помоћи деци са дијабетeсом и младима. Само залагањем, трудом и радом можете много постићи, а град Лесковац и Министарство је ту да вам на том путу помогне. Наш основни циљ је унапређење квалитета живота младих као би они остали у Србији. – казао је министар Хусеин Мемић, истакавши да је у плану да се ове године изграде још четири омладинска центра у Нишу, Суботици, Собмору и Новом Пазару, а све са циљем обезбеђивања доступних и бесплатних услуга за све младе. Он је додао да планира да обиђе све канцеларије за младе, да се упозна и разговара са младима о томе шта им је потребно и казао да је ово први пут да је неки градоначелник изразио жељу да присуствује дијалозима са младима, да му је жеља да врати младе у Србију.
Марко Перуновић, председник Ученичког парламента Економске школе, је казао да Лесковац кроз разне начине подржава младе. Поменуо пројекте и рад ученичких парламената.
Драгољуб Ђорђевић, некадашњи члан Градског већа града Лесковца, је са министром разговарао о Стратегији за младе имајући у виду да је усвојена Национална стратегија и да је потребно усклађивање истог акта града.
Координатор Националне канцеларије за младе Паучинац је казао да по угледу на Лесковац многе локалне самоуправе имају намеру да уведу омладинске картице, чак и да се тај пројекат реализује на националном нивоу и да је Лесковац пример добре праксе.
Стефан Китановић члан Градског већа, је говорио о омладинским картицама и казао да оне младима омогућавају бројне погодности, те да се много локалних самоуправа интересовало.
Поменуо је и пројекат Умрежавање који је он покренуо и захваљујући којем око 50-ак студената размењује идеје и искуства и да се управо идеја омладинских картица родила на једном од тих путовања.
Сања Милошевић, члан Градског већа, изнела је идеју да се у Лесковцу формира Здравствено-потпорно удружење студената, за шта би била неопходна подршка Министарства које би омогућило јефтинија путовања младима.