УРУЧЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ СУБВЕНЦИЈА 

ЗА ЗАРАДЕ ЗАПОСЛЕНИХ ПРЕКО 32 МИЛИОНА ДИНАРА
20.12.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОДРЖАО ЈОШ ЈЕДАН САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА
21.12.2022.
ЗА ЗАРАДЕ ЗАПОСЛЕНИХ ПРЕКО 32 МИЛИОНА ДИНАРА
20.12.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ОДРЖАО ЈОШ ЈЕДАН САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА
21.12.2022.
Град Лесковац на челу са градоначелником др сци мед. Гораном Цветановићем од 2013. године субвенционише пољопривредне произвођаче, а уговори се традиционално уручују децембра месеца.
Та пракса је испоштована и ове године и са уручењем уговора о субвенцијама започето је 10. децембра у грделичком крају, наредног дана настављено у манојловачком, а у току претходне недеље своје уговоре преузели су пољопривредници из печењевачког, брестовачког и вучјанског краја. Данас је подела завршена у Лесковцу за пољопривреднике из града и 28 околних, граду најближих места где је уручено 386 субенција и за те намене је опредељено 21,7 милиона динара.
Пре уручења уговора пољопривредницима се обратио градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић, пожелео пуно успеха у даљем ради, честитао предстојеће празнике и казао:
„Највреднији ресурс су вредни и упорни људи који свој посао раде посвећено и стручно и дају велики допринос, јер захваљујући њима српско село живи. Зато из године у годину настојимо да аграрни буџет нашег града буде што већи, као и издвајања за субвенционисање пољопривредних газдинстава са чијим носиоцима смо у сталном контакту јер нам је важно да чујемо њихове идеје, проблеме и сугестије. Ове године је 50 милиона опредељено за 962 пољопривредника, а следеће године ћемо износ субвенција повећати на 66,5 милиона, док ће укупни буџет намењен пољопривреди бити 30 милиона већи и износити 138,7 милиона динара. У протеклој деценији ову важну област подржали смо са 650 мииона динара.“
У име пољопривредника обратиће се Мимица Костић из Горњег Стопања која се бави воћарством, има засаде малине на 50 ари и засаде вишње на 50 ари, а која је истакла да је добила средства ради унапређења своје производње и да се нада да ће у наредном периоду добити већи подстицај за развитак села и пољопривреде, у име свих се захвалила граду и градоначелнику Цветановићу и истакла да им субвенција много значе, као и пакетићи који су обезбеђени  за све малишане.