ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ГРАДА ЛЕСКОВЦА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У НОВОМ САДУ

Сутра без струје село Бучумет
17.11.2022.
ЗА ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ И ЈКП „ГРДЕЛИЦА“ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА 16,7 МИЛИОНА ДИНАРА
18.11.2022.
Сутра без струје село Бучумет
17.11.2022.
ЗА ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ И ЈКП „ГРДЕЛИЦА“ ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА 16,7 МИЛИОНА ДИНАРА
18.11.2022.
У Новом Саду, данас је свечано отворен 53. Међународни сајам туризма на коме Туристичка организација града Лесковца представља целокупну туристичку понуду; културно-историјско наслеђе, манифестације, природне потенцијале, као и гастрономско богатство нашег краја.
У хали „Мастер” Новосадског сајма окупило се више од 250 излагача из Србије, земље-партнера Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.
Међународни сајам туризма отворио је министар туризма и омладине Републике Србије Хусеин Мемић, а поред градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, поздравну реч присутнима су упутили и министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић, генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.
Специфичност отварања овогодишњег сајма је у томе што су сви говорници истовремено прислонили длан на „видео зид“, чиме су и виртуелно отворена врата Сајма туризма.
Међународни сајам туризма у Новом Саду који је до сада био један од стубова сајмова ЛОРИСТ постао је самостална и значајна туристичка манифестација. У прилог томе, говори велики број међународних представника из свих сфера туризма.
Посредством промотивног материјала и у директним разговорима са представницима ТОЛ-а, бројни посетиоци су изразили велико интересовање за долазак у Лесковац, а нарачито за време трајања “Роштиљијаде”.
Међународни сајам туризма у Новом Саду почео је данас, 17. новембра и трајаће до суботе, 19. новембра.