УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА

Спирић: Пацијенти са онкологије, неурологије и интерног шаљу се у Власотинце
10.11.2022.
Представљен СНС информатор
11.11.2022.
На свечаности у конференцијској сали Опште болнице Лесковац уручене су захвалнице и плакете које је Српско лекарско друштво доделило лекарима који су, радивши унутар ковид система, бринули о нашим суграђанима и спасили многе животе.
Помоћник директора лесковачке Опште болнице, Милан Петровић, истакао је да је ово година јубилеја – 150 година постојања Српског лекарског друштва, најстарије струковне организације која окупља лекаре, едукује, држи предавања, конгресе, симпозиујуме. Он је навео и да су ове године захвалнице углавном отишле у руке лекара који су дуже време провели у ковид систему рада и веома су заслужни што је велики број пацијената спасен од ове опаке болести.
Признања СЛД-а је добило укупно 80 лекара.
У име градоначелника Лесковца и члана председништва СЛД-а на нивоу Србије др сци. мед. Горана Цветановића, признања  је уручила др Лидија Димитријевић. Она је честитала својим колегама којима су припале годишње награде Српског лекарског друштва и истакла:
„Обнављајући стручну активност после Другог светског рата, лекари Лесковца и околине су, следећи пут матице Српског лекарског друштва, 01. марта 1947. године одржали Оснивачку Скупштину Српског лекарског друштва. На тој Скупштини су се окупили лекари лесковачког, власотиначког и јабланичког округа и формирали Окружну подружницу Српског лекарског друштва.
Ова организација се 75 година касније стара о лекарском позиву и фокусирана је на унапређење медицинске струке и науке кроз организацију стручних скупова и издавачку делатност, а признања лекарима на годишњем нивоу су само једна врста подршке свима нама.
Још једном честитам колегама у чије руке су награде заслужно отишле и желим вам много успеха даљем раду“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос