Спирић: Пацијенти са онкологије, неурологије и интерног шаљу се у Власотинце

ВЕЛИКА АКЦИЈА САДЊЕ У ПЕТАК, СУБОТУ И НЕДЕЉУ
10.11.2022.
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА
11.11.2022.
ВЕЛИКА АКЦИЈА САДЊЕ У ПЕТАК, СУБОТУ И НЕДЕЉУ
10.11.2022.
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА
11.11.2022.
Јучерашња констатација Градоначелника Цветановића о губитку скоро 13 процената становника, због тога што људи умиру а не исељавају се, врхунски је цинизам који само доказује поптуну небригу за здравље и живот Лескочвана.
Градоначелник се правда бројем умрлих суграђана иако зна да:
  1. У само шест месеци ове године за изградњу стадиона дало се 276 милиона, док је за реконструкцију једино Опште болнице у читавом Јабланичком округу издвојено 0 (нула) динара.
  2. Болесни људи са одељења неурологије, онкологије и интерног одељења шаљу се у Власотинце, јер болница некада петог највећег града у Србији нема довољно капацитета за људе у терминалним стањима.
  3. У Лесковцу не ради ни један мамоград, иако жене са југа Србије најчешће обољевају од карцинома дојке. Нов мамограф кошта 14 милиона, док су трошкову путовања у лесковачком буџету 17 милиона динара.
  4. Лесковац ни даље нема магнетну резонанцу.
  5. Не ради ултразвук у Дому здравља.
  6. Рендген апарат чешће не ради него што ради, тако да се пацијенти у пиџамама возе таксијем до прве приватне ординације како би урадили неопходну дијагностику.
 
Грађанима Лесковца није потребан стадион, фонтанте и тргови. Потребне су нам установе које фукнционишу, уређен град који брине о својим грађанима, а пре свега о њиховом здрављу.
Странка слободе и правде има план како да унапредимо здравствени систем у Лесковцу и заиста помогнемо нашим сјајним лекарима и медицинском особљу да на прави начин, уз одговарајућу опрему, раде свој посао најбоље што могу. Тада ће господине Цветановићу, веровали или не – мање људи умирати.