САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛЕСКОВЦА И ПРЕДСТАВНИКА БЕЛГИЈСКЕ КОМПАНИЈЕ METECH

Елена Петровић на такмичењу у Македонији освојила две златне, две сребрне и једну бронзану медаљу
31.10.2022.
ОТВОРЕН 60. ОКТОБАРСКИ ЛИКОВНИ САЛОН
01.11.2022.
Елена Петровић на такмичењу у Македонији освојила две златне, две сребрне и једну бронзану медаљу
31.10.2022.
ОТВОРЕН 60. ОКТОБАРСКИ ЛИКОВНИ САЛОН
01.11.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић одржао је данас састанак са представницима белгијске компаније Metech, која своју фабрику има у Смедереву и запошљава око 600 радника.
Ова белгијско-српска групација која се бави производњом лимова заинтересована је да прошири своје производне капацитете и Лесковац је изабран као један од потенцијалних градова у којем би се таква инвестиција реализовала.
У име компаније Metech, састанку је присуствовао директор фабрике у Смедереву Walter Knabe, као и главни саветник Војислав Јовановић.
Градоначелник Цветановић је упознао представнике Metech-а са чињеницом да је град Лесковац носилац БФЦ сертификата као град са позитивним пословним окружењем са највећим процентом испуњености од 96,33%, упознао их је са пређашњим великим инвестицијама страних и домаћих компанија у град Лесковац, као и са великим смањењем незапослености које је убрзани привредни развој подстакао. Како је на састанку наведено, Metech има потребу за проширењем производних капацитета, а Лесковац се издвојио као погодно место за инвестирање. Представници Metech-a су заинтересовани за инвестицију у нашем граду, па су им и понуђене одређене локације у складу са њиховим потребама. 
Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић је истакао да Лесковац, као град са позитивном пословном климом, нуди најбоље услове за потенцијалне инвеститоре и изразио жељу да Metech свој нови производни погон отвори баш у нашем граду.