ОТВОРЕН 60. ОКТОБАРСКИ ЛИКОВНИ САЛОН

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛЕСКОВЦА И ПРЕДСТАВНИКА БЕЛГИЈСКЕ КОМПАНИЈЕ METECH
01.11.2022.
Више од 17.000 пријава младих за програм „Моја прва плата“, од данас повезивање са послодавцима
01.11.2022.
САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛЕСКОВЦА И ПРЕДСТАВНИКА БЕЛГИЈСКЕ КОМПАНИЈЕ METECH
01.11.2022.
Више од 17.000 пријава младих за програм „Моја прва плата“, од данас повезивање са послодавцима
01.11.2022.
Синоћ је у Лесковачком културном центру отворен 60. Октобарски ликовни салон. Ово је највећа и најзначајнија ликовна манифестација у нашем граду, али и шире, на којој учествују уметници из Јабланичког округа. Посебно је значајна зато што пружа могућност да се уз већ афирмисане ликовне уметнике представе и млади талентовани аутори.
Јубиларни, 60. Октобарски ликовни салон отворила је заменица градоначелника др Лидија Димитријевић.
„За град Лесковац Октобарски ликовни салон има велики значај јер промовише наше уметнике и обогаћује нашу културну понуду. Град Лесковац је увек спреман да подржи све уметнике и да пружи могућност лесковачкој публици да се упозна са новим тенденцијама на нашој ликовној сцени.
Град Лесковац много улаже у културу, што показују и овогодишња издвајања од преко 9,3 % од укупног буџета града. Честитам и организаторима, Лесковачком културном центру, који сваке године надмашује наша очекивања. Посебно ме радује што је вечерас галерија пуна, што потврђује да Лесковац има велики број уметника, као и љубитеља и познавалаца ликовне уметности.“
Директорка Лесковачког културног центра, Сања Цонић, у свом обраћању је истакла:
„Октобарски ликовни салон је једна од најзначајнијих манифестација Лесковачког културног центра, са 60 година континуираног трајања, без икаквих прекида. Овај салон одликује спој искуства и младости. У последњим годинама примат преузимају аудио-визуелне технике, нови вид изражавања уметника, али без класике нема ни уметности. Зато је важно да овај салон постоји, важно је да уметници раде на платну, јер права уметност је она која се ствара бојом, четкицом. Захваљујем вам се што учествујете на Октобарском салону, што је одзив био велики и надам се да ће из године у годину ова манифестација трајати и бити све значајнија".
Добитницима прве три награде на овогодишњем Октобарском ликовном салону - Јовани Ђорђевић, Слободану Радојковићу и Ивану Миленковићу као првопласираном, за уље на платну Smartphone Light 28 - награде и плакете уручиле су Марија Рајковић, помоћник градоначелника Лесковца, Сања Цонић, диреторка Лесковачког културног центра и др Лидија Димитријевић, заменица градоначелника.