Турнир у женском фудбалу

Сутра без струје 8 улица у Лесковцу
11.10.2022.
СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ЛЕСКОВЦА
11.10.2022.
Сутра без струје 8 улица у Лесковцу
11.10.2022.
СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА ЛЕСКОВЦА
11.10.2022.
Данас је у Спортској хали "Партизан" одржан први Турнир у женском малом фудбалу, на коме су се надметала четири женска фудбалска тима: ЖФК "Лавице" из Лесковца, ЖФК "Вучице из Вучја, ЖФК "Динамо" из Врања и ЖФК "Прешево" из Прешева. 
Ову спортску манифестацију, која се ове године организује у част Дана града, отворио је члан Градског већа, Александар Пејчић, доктор наука из области физичке културе и спорта. Он је рекао да је идеја о организацији овог турнира проистекла из жеље да се промовише женски фудбал и да се њиме руше предрасуде о фудбалу као мушкој игри, а затим убеђење да ће овај турнир постати лепа традиција и да ће у годинама које су пред нама окупљати клубове из целе Србије. Подсетио је и да је град Лесковац ове године за финансирање спортских клубова и удружења издвојио 120 милиона динара, као и да су недавно свим фудбалским клубовима са територије града Лесковца подељене лопте, а поред стадиона са вештачком травом постављени контејнери, које користе чланице ЖФК Лавице за пресвлачење. 
Пре почетка турнира обратила се и Ана Стојановић, тренер ЖФК "Лавица" и казала:
„Хвала пуно градоначелнику пре свега, који издваја велика средства за наш клуб, и кад год имамо неки проблем, увек можемо да рачунамо на његову помоћ, и због тога велика захвалност од стране свих нас. Хвала свим дивним људима који су дошли и одазвали се нашем позиву, издвојили драгоцено време, и надамо се да ће овај турнир бити једна велика традиција нашег града.“