Радови на путу Лесковац-Вучје полако се приводе крају

Исплата редовне и привремене новчане накнаде за август
21.09.2022.
ДЕВЕТ ГОДИНА СЕ АКТИВНО СПРОВОДЕ АКЦИЈЕ УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И УКЛАЊАЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА
22.09.2022.
Исплата редовне и привремене новчане накнаде за август
21.09.2022.
ДЕВЕТ ГОДИНА СЕ АКТИВНО СПРОВОДЕ АКЦИЈЕ УРЕЂЕЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И УКЛАЊАЊА ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА
22.09.2022.
Пут Лесковац-Вучје добија нови изглед, рок за завршетак радова је 30. септембар. Поводом тога, организована је конференција за новинаре на којој су говорили Јелена Станковић, члан Градског већа и Новица Николић директор Дирекције.
Адекватни услови за живот сваког становника на територији града Лесковца циљ су деловања одговорне локалне самоуправе. Једно од важних и значајних области јесте путна инфраструктура, а град Лесковац континуирано улаже уз подршку Владе републике Србије и ресорних министарстава.
Данас се налазимо на државном путу Лесковац-Вучје где су у току завршни радови прве фазе, на деоници Лесковац-Стројковце. Вредност радова 282 милиона динара. Такође је започета и друга фаза радова из правца Вучја ка Стројковцу чија је вредност 100 милиона динара. Инвеститор свих поменутих радова је ЈП Путеви Србије, извођач радова је Трејс Србија.
Након завршетка свих поменутих радова добићемо једну модерну, и значајну саобраћајницу у овом делу града која ће бити значајна и за даље могућности привреде, ревитализацију Вуичјанског краја што ће омогућити бољи и квалитетнији живот свих становника у овом делу града.
Град Лесковац на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем наставиће и даље да улаже у путну инфраструктуру и изградњу нових километара улица, истакла је Јелена Станковић члан Градског већа.
На државном путу другог А реда до Стројковца, урађено је проширење коловоза са 5 на 6 метара што је врло битно на повећање безбедности свих учесника у саобраћају. Исто ће се десити на државном путу другог Б реда 436 од Стројковца до Вучја.
Паралелно са овим ми смо почели и санацију пута од Чукљника до Толова, са циљем да тај некатегорисани пут се не користи само за тракторе него и за путничка возила, негде у дужини од 3 километера имаћемо санацију тог пута где ћемо уградити шљунак иули туцаник јер је на тој деоници то неопходно.
Такође град Лесковац је организовао извођење радова од Рудара до Грделичког пута све са циљем да имамо алтернативне правце док се овде изводе радови и врши асфалтирање и да у даљем периоду одржавамо те путне правце да они буду доступни за све учеснике у саобраћају.
У наредним недељама циљ је да од Хемијске школе до Села Стројковце имами завршене радове, да буду уграђена два асфалтна слоја до 30 септембра како стоји у уговору, изјавио је Новица Николић директор Урбанизма и изградње.