Настављају се радови на улици Моше Пијаде

Најчлан из редова локалних самоуправа – др сци.мед. Горан Цветановић
09.09.2022.
Испод кревета чувао 2кг марихуане, кратеж и доста метака различитог калибра
09.09.2022.
Недавно је отпочела санација коловоза и тротоарских површина у другом делу улице Моше Пијаде у Лесковцу вредности 9,4 милиона динара.
Градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао радове и том приликом истакао:
„Лесковац се константно развија, расте и поприма нове обрисе, што показују и радови који су ових дана кренули, а ради се о санацији тротоарских површина и коловоза у улици Моше Пијаде – друга фаза, односно од раскрснице са улицом Коста Стаменковић до новог градског трга. Након завршених радова на првој фази која је обухватала реконструкцију постојећих тротоара у другом делу улице са 9,9 милиона динара, данас се налазимо на овом месту где се настављају радови приближне суме од 9,4 милиона динара. Радови ће бити изведени на површини од око 1800 метара квадратних. Извођач радова је "Перица Јовић предузетник АБ КОП" из Власотинца. Рок за извођење радова је 60 календарских дана“.
Градоначелник Цветановић подсетио је да су постојећи тротоари, пешачке површине и коловоз у улици Моше Пијаде били у лошем стању, са неравнинама, пукотинама и избочинама због различитих раскопавања и великог броја интервенција.
“С обзиром на то да је ова деоница изузетно прометна, модернизација читаве ове улице допринеће, поред лепшег и модернијег изгледа, и сигурности и безбедности пешака,“ – истакао је и додао да се сваки део града уређује, као и периферија, што показују данашњи али и јучерашњи радови на путу Лесковац-Лебане, радови на путу Лесковац-Вучје поменути на јучерашњој конференфцију.
Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња, рекла је:
„Оно што је досад урађено овде јесте скидање постојећег асфалтног слоја на коловозу и на северном тротоару. Постављен је ивичњак на северном тротоару и сада се ради на изради степеника према овом објекту и касније уређење тротоара како би се омогућило коришћење једног тротоара током градње. Кад се овај тротоар овде заврши, прећи ћемо са рушењем тротоара на јужном делу. Поплочавање ће се вршити бехатон плочама различитих димензија, како на тротоару, тако и на коловозу, разлика је у дебљини плоча.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *