Најчлан из редова локалних самоуправа – др сци.мед. Горан Цветановић

Ђорђевић: Зашто на незавршеном тргу не би био један митинг, где би људи видели да јесмо права опозиција и снага
08.09.2022.
Настављају се радови на улици Моше Пијаде
09.09.2022.
Ђорђевић: Зашто на незавршеном тргу не би био један митинг, где би људи видели да јесмо права опозиција и снага
08.09.2022.
Настављају се радови на улици Моше Пијаде
09.09.2022.
Jуче је одржан традицонални Септембарски сусрет у организацији НАЛЕД-а којем је ове године присуствовало преко 1400 гостију, државних и локалних лидера, привредника, представника међународне заједнице и дипломатског кора. Они су као и сваке године на Белом двору су обележили крај лета и почетак нове сезоне реформи за унапређење пословног амбијента у Србији. 
Овој свечаности је са сарадницима присуствовао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је претходне године по трећи пут изабан за члана Управног одбора, док је као представник локалне самоуправе која поседује БФЦ сертификат са најбољим процентом испуњености строгих критеријума, чак 96,33%, део БФЦ клуба.
Септембарски сусрет су отворили председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, амбасадор Шведске Њ.Е. Аника Бен Давид, Владисав Цветковић, председник Управног одбора НАЛЕД-а и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је казала:
„Упућујем захвалност на свему ономе што смо заједно урадили, хвана на свој подршци и помоћи коју сте и ви и донатори дали оним реформама које смо заједно имплементирали. И једна реч о временима која су пред нама. Пред нама су изузетно изазовна времена, али оно што је важно да кажем, као неко које је вечни оптимиста, је када су пред вама велики изазови и проблеми, онда успеси које постижете јесу самим тим много већи и значајнији. Тако да се ја радујем много већим и значајнијим успесијма које ћемо заједно постићи у години пред нама. Хвала вам много и срећан рад!“
Саставни део Септембарског сусрета је и представљање и дегустација одабраних локалних специјалитета, хране и вина са географским пореклом. Град Лесковац је представио своје препознатљиве производе – представници југа Србије били су млекара Гложане, дестилерија Тривулеск, посластичара Сањели и Месокомбинат. Град Лесковац је обезбедио и поклон за све госте – домаћи Лесковачки ајвар - Оригинал.
Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД-а је у свом обраћању истакла: „Кад гледамо унапред, мора да се каже да ће нам ту бити потребна снага НАЛЕД-ове стреле, да и у временима несигурности будемо гарант дијалога солидарности и стабилности у овом делу Европе. Много смо постигли, али наравно, увек желимо више, по томе смо познати, али све изазове који су пред Србијо9м, верујем да можемо заједно да превазиђемо, и то кажемо из више разлога, пре свега зато што сте ви ту, наши чланови, наши партнери, лидери у својим областима, они са којима смо изградили поверење које траје и стфварно смо постигли невероватне резултате. Изазови за нас не постоје зато што су овде међу нама изузетни појединци, Најчланови, наши реформатори који су сам врх оне НАЛЕД-ове стреле, који ће тек да нам буде потребан.“
Она је затим позвала на бину преко 100 запослених у Националој алијанси за локални и економски развој како би заједно прогласили најзаслужније и најактивније чланове за 2022. годину; за Најчлана из редова привреде проглашен је Жељко Томић из компаније ОСА Рачунарски инежењеринг, док је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић према мишљењу запослених у НАЛЕД-у Најчлан из редова локалних самоуправа.