Почела реконструкција последње улице у Лесковцу која је поплочана коцком

Почео четврти турнир у рукомету на песку
06.08.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ
10.08.2022.
Почео четврти турнир у рукомету на песку
06.08.2022.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ
10.08.2022.
У Лесковцу се ради и гради. Задатак локалне самоуправе је да грађанима обезбеди нормално функционисање, несметано кретање, пријатну атмосферу за живот. 
Почињу радови на јединој улици која је била поплочана коцком. У питању је улица Девет Југовића на брду Хисар. 
На конференцији за новинаре поводом почетка радова све пристуне поздравио је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић следећим речима:

 

"Велико ми је задовољство што Лесковац из дана у дан поприма нов савремен изглед. Томе умного подриноси савремена инфраструктура која представља темељ доброг развоја једног града. Добри путеви значајни су за привредни и економски раст. Имају велику и значајну улогу у општем развоју друштва. Налазимо се у улици Девет Југовића која ће ускоро добити ново рухо, постојећу коцку заменићемо новим асфалтом и уредити тротоаре бекатон плочама.
Данас су отпочети радови на рехабилитацији ове улице у дужини од 761 метар и за то је град издвојио 38 милиона динара. Рок за извођење радова је 95 календарских дана, извођач је Перица Јовић АБ КОП из Власотинца.
Реконструкциојом ове улице ће Лесковац добити још једну савремену саобраћајницу и тиме обезбедити несметан и бржи проток саобраћаја и што је најважније и олакшати живот житељима ове улице, као и свима који је интезивно користе. Све ово представља неизвесну карику у ланцу постизања успеха све у правцу квалитетнијег развоја једног града.
У Лесковцу ће наставити да се ради, урађено је много".
 
"Ови радови се изводе по закони о путевима. Пројектно техничку документацију одрадило је ЈП Урбанизам и изградња. Овде имамо комплетну замену коловозне конструкције али и конструкције тротоарских површина. Биће уграђени нови слојеви тампон шљунка, тампон туцаника и два асфалтнта слоја на коловозу док на тротоарским површинама завршни слој ће бити од бекатон плоча. Такође биће нивелисани шахт поклопци и гајгер сливници и биће урађено одводњавање", рекао је главни и одговорни за стање на путевима у граду, директор предузећа Урбанизам и изградња - Новица Николић. 
"Овај пројекат смо дуго чекали. Пре свега бих да се захвалим граду Лесковцу као и градоначелнику др Горану Цветановићу, за улижени труд, првенствено због деце. Ово је веома велики значај за децу као и за околину", изјавила је Марија Цакић грађанка.