Одржана манифестација „Дани лесковачке мућкалице“

Иштван Паштор и делегација Мађарске посетили Лесковац
01.06.2022.
У НЕДЕЉУ У 10 ЧАСОВА ТРАДИЦИОНАЛНА ВОЖЊА БИЦИКАЛА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ
02.06.2022.
Иштван Паштор и делегација Мађарске посетили Лесковац
01.06.2022.
У НЕДЕЉУ У 10 ЧАСОВА ТРАДИЦИОНАЛНА ВОЖЊА БИЦИКАЛА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ
02.06.2022.
Манифестациа по називом „Дани лесковачке мућкалице“ свечано је отворио градоначелник града Лесковца др сци.мед. Горан Цветановић у дворишту Шоп Ђокићеве куће. Осим што су уживали у Лесковачкој мућкалици и шопској салати које су биле предмет такмичења, посетиоци су имали богат репертоар извођача и то лесковачког КУС Леминд и КУД Елин Пелин и истоименог града-побратима нашем граду. Између двадесет такмичарских тимова, учешће у такмичењу узеле су Висока пословна школа и Трговинско угоститељска школа, ресторан Колиба и Грош, такмичари из Бугарске, из Лебана, Вучја и Црне Траве.
На питање нашег новинара „који је тајни састојак мућкалице?“, професор Високе пословне школе Ивица Здравковић, одговорио је да је то „туцана лесковачка паприка“.
Исто питање постављено је и осталим такмичарима који су рекли да је „тајни састојак“ – тајна!
Велико задовољство међу грађанима изазвало је учешће лесковачких бајкера. Лесковачки бајкери су желели да пренесу суграђанима да воле свој град и да су ту да апсолутно подрже сваку акцију. 

 

Лесковачки угоститељ Саша Цветковић позвао је на дегустацију и осталих лесковачких специјалитета у свом ресторану. 
Целокупна манифестација је пропраћена великим одушевљењем како храном, музичким програмом, тако и прелепим ношњама нашег краја и суседне пријатељске земље. 
Плесна школа "Step by step" имала је своје представнике модерног плеса, насупрот традиционалним.