ПЕТОГОДИШЊИЦА ПОСТОЈАЊА ЖФК „ВУЧИЦE“ ИЗ ВУЧЈА

ИСПЛАТА ЈАВНО КОМУНАЛНОМ ПРЕДУЗЕЋУ КОМУНАЛАЦ
24.05.2022.
Ликовна колонија Власина у Галерији Лесковачког културног центра
26.05.2022.
ИСПЛАТА ЈАВНО КОМУНАЛНОМ ПРЕДУЗЕЋУ КОМУНАЛАЦ
24.05.2022.
Ликовна колонија Власина у Галерији Лесковачког културног центра
26.05.2022.
Данас је обележена петогодишњица оснивања Женски фудбалски клуб Вучице у Вучју у којем тренира 40 деце, док се чланице сениорског тима такмиче у Другој лиги Србије где тренутно заузимају шесто место на табели.
Андрија Атанасковић, члан Градског већа, се овом приликом обратио члановима клуба и представницима медија у име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића:
„Подсетио бих вас да је 2012. године за пројектно финансирање из области спорта издвојено свега 18 милиона, а 2022. рекодних 121,1 милиона динара за преко 100 спортских клубова и организација, и додатних 120 милиона динара за СРЦ „Дубочица“. Оно по чему је град Лесковац јединствен је бесплатно коришћење хале и базена за све клубове који су чланови Спортског савеза Лесковца.
Најавио бих камп Кроса РТС који ће се одржати почетком јуна у Лесковцу, што показује да Србија препознаје потенцијал Лесковца, који на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем пружа подршку свим клубовима који имају успеха, али и клубовима који квалитетно раде са децом, а опште је познато да резултат никада не може бити примаран у раду са млађим категоријама.“
Тренер ЖФК Вучице Катарина Стојковић је истакла да посао тренера изискује много труда и енергије, ангажовања и одрицања, те додала да се тренинзи одржавају три пута недељно, а утакмице викендом.