Амбасадор Ирана у Лесковцу: Лесковац је град најбољих, надамо се да ћемо искористити потенцијале

Банко: Неће сви морати да приме трећу дозу вакцине
28.07.2021.
Двери: Ово је опасна игра, господо напредњаци, добрано сте се заиграли
28.07.2021.
Банко: Неће сви морати да приме трећу дозу вакцине
28.07.2021.
Двери: Ово је опасна игра, господо напредњаци, добрано сте се заиграли
28.07.2021.

Амбасадор Исламске Републике Иран Рашид Хасанпур данас је посетио Лесковац и заједно са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем присуствовао састанку са представницима Савета за развој града где се говорило о потенцијалној сарадњи.

„Неизмерно ме радује чињеница да сте на основу те прве посете препознали привредни и економски потенцијал нашег града и одлучили да поново будете наш гост како бисмо успоставили још чвршће везе и плодоносну сарадњу“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Лесковац чини све како би повратио епитет привредног, културног, административног и образовног центра и фокусиран је на развој свих сегмената друштва, тврди Цветановић.

„С обзиром на то да је јак привредни сектор услов за стабилно и развијено друштво отворени смо и за глобалне и за локалне предузетничке иницијативе. У нашем граду и условима које пружамо успешно послују компаније из Велике Британије, Немачке, Кине, Кореје, Турске, Грчке, Италије и Аустрије. Поносни смо на то што је вићина лесковачких компанија у последњих неколико година проширила производне и продајне капацитете, што сте могли да чујете и пре конференције на састанку са члановима Савета за развој града“, казао је градоначелник Лесковца.

Такође, Цветановић је захвалио амбасадору на посети и представницима три привредне делатности који су присуствовали данашњем састанку: „Бане комерц“ – текстилна индустрија, дрвна индустрија – компанија „Ранђеловић“, као и „Вуле комерц“ – власник хладњаче за складиштење пољопривредних производа.

„Капацитет који ваш град поседује и добри људи који га воде су разлог из којег наше посете могу бити још чешће. Стекао сам утисак да је град Лесковац град најбољих тако да се надам да ћемо моћи да искористимо потенцијале. За сада смо се договорили да потпишемо документ о братимљењу Лесковца са једним иранским градом како би сарађивали и међусобно се договарали. Ми непрекидно путујемо Србијом, јер је наш приоритет локална сарадња. Наши односи би требало да се развијају на свим пољима, у свим секторима“, рекао је амбасадор Ирана.