Попадић: Комбиновање вакцина није штетно

Компанија „ДИТ’С“ отворила нови продајни салон
22.07.2021.
Јабланички округ без новозаражених од ковида
23.07.2021.
Компанија „ДИТ’С“ отворила нови продајни салон
22.07.2021.
Јабланички округ без новозаражених од ковида
23.07.2021.

Професор доктор Душан Попадић, имунолог, гостујући на РТС-у, рекао је да мешање вакцина не може да штети пацијенту и поред тога што је чињеница да то није испитано на великом броју пацијената.

„Снага доказа која о томе говори је поприлично мизерна, слаба. То су мали бројеви, никако нису десетине хиљада случајева, осим за неке као што су комбинације 'Астразенеке' 'Фајзерове' вакцине, што се радило не тако ретко у Великој Британији и Канади, где је показано да то ни на који начин не омета имунски одговор, односно да је безбедно“, рекао је Попадић.

Што се тиче треће дозе вакцине, по његовом мишљењу, требало би да је приме старе особе и особе које су на неким имуносупресивним или антиинфламаторним лековима.

„Колико ја знам нико никог неће натерати да прими ту трећу дозу, али ће се изаћи с препорукама ко би требало да је прими. То су на првом месту старе особе и особе које су на имуносупресивним или антиинфламаторним третманима због неких својих основних запаљенских болести“, нагласио је Попадић.