Додела 12 пластеника социјално угроженим лицима

Новак Стојиљковић вицешампион у триатлону
24.05.2021.
Одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа
25.05.2021.
Новак Стојиљковић вицешампион у триатлону
24.05.2021.
Одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа
25.05.2021.

Немачка хуманитарна организација АСБ и град Лесковац додељују социјлано угроженим лицима 12 пластеника. Помоћ је једнократна и бесповратна и одобрава се у опреми или материјалу за побољшање услова живота социјално угрожених лица у износу од 1 000 до 1 300 евра у динарској противвредности.

„Овакви позиви су добра прилика да још више подстакнемо наше суграђане да се баве пољопривредом. Лесковац много улаже у прољопривреду и константно пружа подршку пољопривредним произвођачима. Од 2013. године утрошено је укупно 216,5 милиона динара на 6 300 субвенција за наше пољопривреднике. До сада смо успели да решимо многе проблеме наших пољопривредних произвођача и омогућимо им боље услове рада јер смо у атарске путеве, комасацију и електрификацију поља инвестирали укупно 250 милиона динара. Радимо на побољшању путне инфраструктуре како би сви грађани безбедно могли да се баве својом делатношћу“, истакао је гладоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је рекао како ће јавни позив бити отворен 15 дана и биће објављен на сајту, такође овом приликом је позвао све заинтересоване грађане који испуњавају услове да се пријаве на јавни позив.

„Није ово огроман програм, али јесте један диван почетак сарадње, јер АСБ годинама ради са људима на социјалној маргини. Ми се не бавимо запошљавањем, нити развојем бизниса, али истовремено желимо да тамо где подржавамо људе који су на социјалној маргини, покушамо да то буде корак ка избаљењу из социјалног стања. Отуд ту пластеници, јер они могу људима да помогну да дођу до додатног прихода, не огромног, али за људе који желе да уложе труд и рад то може да продукује на годишњем нивоу неки додатни приход или макар храну за породицу“, закључио је Горан Велев, директор организације АСБ у Србији.