Бошко Обрадовић: Две породичне шетње, права ће бити 8. маја у Лесковцу

Представљен нови број СНС Информатора
13.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
13.04.2021.
Представљен нови број СНС Информатора
13.04.2021.
Резултати тестирања на коронавирус
13.04.2021.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић данас је посетио Лесковац, а на конференцији за новинаре рекао је како ће се 8. маја одржати породична шетња у овом граду.

На почетку конференције Обрадовић је дао пуну подршку „Југпресу“ и навео да је заиста нечувено што је предузеће „Миленијум тим“ поднело тужбу против овог локалног лесковачког медија.

„Многи медији, посебно они у локалним срединама, могли би да дођу у Лесковац и да виде како изгледа објективно, независно и професионално новинарство“, рекао је Обрадовић.

Други мотив његовог доласка била је годишњица гађања воза у Грделици.

„Дан након годишњице гађања воза у Грделици, положили смо венац и на неки начин се сетили свих оних невиних жртава НАТО бомбардовања или НАТО геноцида. Сећање на невине жртве је нешто што мора да буде стављено у темеље ове државе и свих њених надлежних институција. И дан-данас трпимо последице бомбардовања осиромашеним уранијумом, што ће тек оставити последице по нашу природу и здравље људи“, објаснио је Бошко Обрадовић.

Трећи повод његове посете јесу породичне шетње, прва је заказна за 8. мај у Лесковцу, а друга ће бити 15. маја у Београду.

„Две породичне шетње, два протеста породичних људи, прва ће бити 8. маја овде у Лесковцу и то ће бити увертира за велики догађај – 15. мај на Светски дан породице испред Дома Народне скупштине. На том протесту ће се говорити са каквим се проблемима сусрећу све породице у Србији“, казао је Обрадовић.

„Један од повода су свакако три закона која предлаже Гордана Чомић, али то нису њени закони већ 'Вучићеви закони' – легализација истополних бракова, закон о родној равноправности и закон о забрани дискриминације“, рекао је Обрадовић.

Бошко Обрадовић је рекао да су сва три закона антиуставна, антихришћанска и антипородична.

„Наш Устав дефинише брак као заједницу мушкарца и жене и никакви други, а посебно не истополни бракови. Они хоће легализацију истополних бракова, усвајање деце и да на тај начин мењају традицију и идентитет брака и породице у Србији. Хоће да нашу децу уче да се нису родили као мушко или као женско,него да ће тек у току живота стећи свој родни идентитет и одлучити се да ли су мушкарци или жене“, образложио је Обрадовић.

Поред Бошка Обрадовића на коференцији су говорили и Предраг Митровић, члан председништва Српског покрета Двери и Игор Јовановић, председник ГрО Двери.

„Мало је нас толико храбрих који смеју да изађу и да ризикују отварајући крупне афере криминала и корупције на свим нивоима, од републичког до локалног. И он сам и његова породица и многи други људи који се боре против криминала и корупције плаћају скупу цену за све то, а све то има последице на посао“, рекао је Предраг Митровић.

Предраг Митровић као и Игор Јовановић стали су уз „Југпрес“ и дали подршку.