Обележен Светски дан воде

Градоначелнику Цветановићу уручена статуета Капетан Миша Анастасијевић као најбољем градоначелнику у Србији
21.03.2024.
ДС Лесковац захтева од власти да хитно повећају издвајања за културу
22.03.2024.
Градоначелнику Цветановићу уручена статуета Капетан Миша Анастасијевић као најбољем градоначелнику у Србији
21.03.2024.
ДС Лесковац захтева од власти да хитно повећају издвајања за културу
22.03.2024.
Традиционално на Светски дан воде представници града Лесковца, ЈКП Водовода и Центра за стручно усавршавање обишли су акумулацију Барје.
Вода је веома важна за све нас, за целу заједницу и појединца, зато морамо сви дати допринос за очување наше животне средине. Организација УН овогодишњи Светски дан вода обележава под слоганом „Вода за мир“ како би поручили да вода може бити ослонац мира и благостања. И ове године град Лесковац се придружио обележавању кроз више активности. Поред посете акумулацији Барје, ученици од 5. до 8. разреда основних школа имаће прилику да обиђу и фабрику воде у Години, а у ЦСУ ће бити организоване стручне радионице.
Град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем настоји да доведе пијаћу воду до сваке куће и насељеног места, зато је за реконструкцију и изградњу водоводну мрежу издвојено преко милијарду динара и са тим инвестицијама ће се наставити, изјавио је Владимир Брановић у име града Лесковца.
Језеро Барје је битан природни ресурс за снабдевање града Лесковца и околних места. Водовод у сарадњи са градоначелником и градом улаже напоре да се одржи стање акумулације и квалитета воде. Редовно се врши мониторинг воде, месечно, лети на недељном нивоу. Квалитет воде је на високом нивоу о чему сведочи репортажа  где је наведено да је Барје једино акумулација где се редовно врши испитивање квалитета воде. Последњих година се врши и чишћење предбрана у сарадњи са градом и ЈВП Србијаводе.
Водоводна мрежа у Лесковцу у појединим улицама је стара више од 40 година, зато предузеће ради на реконструкцији и са тиме ће се наставити, нарочито у улицама где се често дешавају хаварије, рекла је Маја Милошевић директорка ЈКП Водовода.