Продужен рок за укључивање у дуални модел образовања

Квалификацони ФФА футсал турнир у хали Партизан
16.01.2024.
Др Рангелов неће код др Цветановића
17.01.2024.
Квалификацони ФФА футсал турнир у хали Партизан
16.01.2024.
Др Рангелов неће код др Цветановића
17.01.2024.
Привредна комора Србије, због великог интересовања привреде, продужава рок послодавцима да се пријаве за укључивање у дуални модел образовања за наредну школску годину. Послодавци се пријављују преко веб портала Привредне коморе Србије хттп://портал.дуалнообразовање.рс/.
Процес регистрације послодавца укључује три једноставна корака и не одузима много времена. Следеће, у академској 2024/2025. године, понуда за имплементацију дуалног модела обухватиће укупно 83 образовна профила из различитих области рада, међу којима је 10 нових: возач моторних возила, рачунарски техничар, електротехничар за електронику возила, техничар за администрирање рачунара. мреже, декоратер зидних површина, техничар електронике и аутоматике, плочица, козметички техничар, механичар опреме за грејање и хлађење и пољопривредни техничар дигиталних технологија.
Пријаве послодаваца су отворене до 31. јануара 2024. године. Приликом регистрације, поред израде профила предузећа, послодавци електронским путем подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање, као и Захтев за акредитацију. Пратећу документацију за акредитацију послодавац доставља електронским путем на: снезана.радивојевиц@пкс.рс или на адресу ПКС – РПК Лесковац, Стојана Љубића 12, Лесковац.
Више информација послодавци могу пронаћи овде. Све пријаве које садрже комплетну документацију биће обједињене у План пословних потреба, који службеници ПКС потом достављају Канцеларији за дуално образовање и Национални оквир квалификација. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће Министарство просвете објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем априла 2024. године.