Изађи ми на теглу у Лесковцу

Ухапшен због тешке крађе
29.09.2023.
Стварање Драгољуба Станковића Чивија
29.09.2023.
Ухапшен због тешке крађе
29.09.2023.
Стварање Драгољуба Станковића Чивија
29.09.2023.
Десети јубиларни караван под називом – Изађи ми на теглу, у организацији асоцијације Башта машта, данас се одржава у нашем граду, под покровитљством града Лесковца и суорганизацији Туристичке организације града Лесковца.
Велика је част говорити на тему ајвара испред локалне самоуправе, јер је ајвар наш локални бренд, чији рецепт има једно шире географско порекло, и настајао и усавршавао се вековима у сваком дому, у свакој кући у свакој породици сваке јесени. Тако да сви ми Лесковчани, имамо легитимно право, назвати се творцима рецепта Лесковачког брендираног ајвара.
Због тога, и наши такмичари, који су се данас овде окупили, имају још већу част, али и одговорност, да укус нашег, Лесковачког ајвара достојно и срчано бране на финалном такмичењу у Београду 7. октобра, и држимо им палчеве, да круну краља ајвара донесу у Лесковац, као што је то био случај са првом сезоном  каравана и нашим Вучјанцима из средње сколе –Светозар Крстић – ТОЗА, изјавио је Милан Ђорђевић, испред кабинета града Лесковца.