СШ Светозар Крстић-Тоза прославила 59. рођендан

У част Николи Скобаљићу, организован сабор у порти цркве у Вучју
28.09.2023.
Граду Лесковцу признање за унапређење права на слободан приступ информацијама
28.09.2023.
У част Николи Скобаљићу, организован сабор у порти цркве у Вучју
28.09.2023.
Граду Лесковцу признање за унапређење права на слободан приступ информацијама
28.09.2023.
Средња школа у Вучју „Светозар Крстић Тоза“ обележила 59. година постојања и рада. Тим поводом ученици и наставно особље школе припремили су пригодан програм у оквиру којег су се представили рецитовањем, драмским наступима, спортским такмичењима…
Обележавању дана средње школе у Вучју присуствовао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима.
Директор школе Станко Ранђеловић се захвалио свима који су увеличали дан школе:
„Наша школа је напредовала и мењала профиле. Са нама је данас и градоначелник који нас је подржавао и помогао да ова школа постане перспективна установа. Увек је када је реч о просвети био посвећен овој области, нама просветарима, са намером да се што више уради и напредује.
Наша школа је добила пројекат прекограничне сарадње са Северном Македонијом, Развој туризма за младе људе, са вредношћу од 195 хиљада евра за обе школе. Локална самоуправа нам је много помогла у овом пројекту у којем су средства намењена за опрему, а путем ребаланса нам је град омогућио да опрему сместимо и користимо је. Пројекат је самоодржив и значиће ученицима наше школе, читавој средини и граду.“
Директор је у знак захвалности за сарадњу која траје 10 година градоначелнику Цветановићу уручио захвалницу.
Преузимајући захвалницу градоначелник је честитао Дан школе и пожелео много успеха у даљем раду свим ученика, наставницима, руководству, бившем руководству и свима који су омогућили да ова школа функционише на најбољи начин.
Сања Милошевић, члан Градског већа, се данас обратила данас у име локалне самоуправе:
„Дан школе је добра прилика да сс подсетимо резултата рада, али и почетака рада. Ова школа основана је са циљем едукације кадрова из области привреде, текстилне струке. Временом су се мењали образовни профили и ја бих вам честитала на увиђењу дуалног образовања.
Град Лесковац води одговорну политику у области образовања и у складу са тим издвојено је око милијарду и 140 милиона динара за ову област.
Када је реч о овој школи, и основној, уређено је двориште, санирани су санитарни чворови, уређено грејање. Сматрамо да ће прекогранична сарадња обогатити школу садржајем.“
Обраћање је завршила најавом кандидатуре школе од стране градоначелника Цветановића за Октобарску награду града Лесковца, наредне године, када се буде обележавало 60 година постојања.