У част Николи Скобаљићу, организован сабор у порти цркве у Вучју

Стефан Китановић и ове године УМрежио 50 студената
28.09.2023.
СШ Светозар Крстић-Тоза прославила 59. рођендан
28.09.2023.
Стефан Китановић и ове године УМрежио 50 студената
28.09.2023.
СШ Светозар Крстић-Тоза прославила 59. рођендан
28.09.2023.
Лепа вест за праве Србе. Организован званични помен у част великог Србског јунака Николе Скобаљића. 

 

Никола Скобаљић је српску војску повео у оно што ће бити последња победа Срба над Турцима. Никола и његови војници, наши преци, показали су свој слободарски дух и жељу за слободом одбивши понуду да се вољно потчине војној сили моћне Османске државе.  Надахнути идејом да бране своја огњишта и породице, српски војници су до ногу потукли Турке и натерали их у бег. Вест о неочекиваној победи српске војске дошла је до самог султана, чувеног Мехмеда II познатог као Освајач. Увидеши храброст и спремност наших предака на највећу жртву за слободу, султан је стао на чело многобројне војске и лично је повео на Лесковац и Николу.
У неравноправној бици, између слободе и силе, сила је однела превагу, али је захваљујући јунаштву Николе и његових Лесковчана идеја слободе опстала је да храни наш народ, изјавио је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.
Градоначелник је данас истакао да ће град у знак чувања сећања на овог војводу уредити видиковац Соколица у близини утврђења Николе Скобаљића – Скобаљић града, са којег се пружа поглед на предивни кањон Вучјанке, а самом сабору је претходио излет до Скобаљић града. Захвалио се свима који су увеличали сабор и организаторима.