Град Лесковац и компанија Аунде потписали Уговор о закупу пословног објекта

Јавни позив за лицитацију простора за постављање угоститељских објеката  током Роштиљијаде 2023.
27.07.2023.
Одржана трећа Тракторијада у Горњој Јајини
30.07.2023.
Јавни позив за лицитацију простора за постављање угоститељских објеката  током Роштиљијаде 2023.
27.07.2023.
Одржана трећа Тракторијада у Горњој Јајини
30.07.2023.
Град Лесковац и италијанска компанија Аунде, односно градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић и генерални директор компаније Анино де Венеција, данас су потписали Уговор о закупу пословног простора. Италијанска компанија је изразила намеру да након погона у Јагодини, отвори још један погон у Србији, у нашем граду и надлежнима се обратила са тим захтевом. Након интензивних преговора, усаглашавања, спровођења законских процедура, данас је потписан Уговор који представља обавезујући корак у даљој сарадњи Лесковца и италијанског инвеститора.
Градоначелник Цветановић је након потписивања Уговора представницима компаније Аунде пожелео добродошлицу и казао:
„Сада званично можемо објавити да је Лесковац постао дом још једној иностраној компанији која ће запослити најмање 350 радника. Свако радно место је значајно за наш град, сваки запослени суграђанин добија прилику да унапреди своје умеће, да се развија, доприноси себи, својој породици и читавом друштву. Зато је Лесковац увек отворен за све инвеститоре, било да свој капитал овде жели да уложи инострани гигант или породична локална фирма.
Аунде је компанија која је поред препознавања Лесковца као средине погодне и сигурне за равој пословања, компанија која је разумела и ситуацију радника компаније Џинси, зато су им дали предност приликом обављања разговора, али су врата њихове фирме свакако отворена и за друге заинтересоване, са чиме сте сви ви имали прилику да се упознате пошто смо сваки интервју са потенцијалним запосленима најављивали путем градског сајта и обавештење слали медијима.
Искористићу ову прилику да захвалим господину Де Венецији и његовим сарадницима што су препознали потенцијале нашег града, што су разумели наш труд да створимо повољно пословно окружење и изабрали да нас укључе у своју велику интернационалну породицу производних погона. Хвала Вам и на намери да помогнете нашим суграђанима.“
Градоначелник Цветановић је поручио да ће компанија имати сигурног партнера у локалној самоуправи све док се поштују међусобне обавезе.
Анино Де Венеција се захвалио градоначелнику и његовим сарадницима:
„Захваљујем и свим радницима који ће доћи да раде у Аунде и бити наши радници. Потребно је да радимо посвећено и много, за добробит читаве заједнице, за добробит фирме и пре свега за добробит радника. У Лесковцу се осећам као код куће и захваљујем градоначелнику Цветановићу и сарадницима на указаном поверењу. За мене је то одличан почетак будуће сарадње.“
Италијанска компанија Аунде део је Аунде групе, основане 1899. године, и представља једну од водећих светских компанија у својој делатности која се налази међу 100 највећих добављача у аутомобилској индустрији, са 40 производних погона у чак 20 земаља. У Србији производе ауто-седишта и пресвлаке за ауто-седишта.