Одржана трећа Тракторијада у Горњој Јајини

Град Лесковац и компанија Аунде потписали Уговор о закупу пословног објекта
27.07.2023.
Пријем за професора доктора Марка Давинића
31.07.2023.
Град Лесковац и компанија Аунде потписали Уговор о закупу пословног објекта
27.07.2023.
Пријем за професора доктора Марка Давинића
31.07.2023.
У селу Горња Јајина, недалеко од Лесковца, одржана је трећа по реду Тракторијада.
Тракторијаду је отворила Сања Милошевић, члан Градског већа:
„Циљ ове манифестације је могућност да пољопривредни произвођачи размењују искуства, успостављају контакте, да се друже и стичу нова знања из области пољопривреде и пољопривредне механизације.
Град Лесковац посматра пољопривреду као једну од најважнијих развојних шанси. У прилог томе говори чињеница да је за ову област у текућој години опредељено 138,7 милиона динара. Од тог износа, чак 66,5 милиона за пољопривредне субвенције, које ћемо ове године уручити раније него иначе, будући да је конкурс већ завршен. Град је подржао и ову манифестацију кроз наградни фонд за победнике у такмичењима." 
У име организатора, обратио се Ивица Здравковић, председник МЗ Горња Јајина и захвалио свима на учешћу и присуству и казао да је за наградни фонд манифестације средства определио град и пожелео срећу свим учесницима у манифестацији. Здравковић је градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу уручио захвалницу за подршку манифестацији.
Градоначелник Цветановић је говорећи о овој манифестацији поручио да очекује да пета по реду траје два дана и да ће локална самоуправа увек подржавати све активности које се тичу пољопривреде:
„Драго ми је што је мој тим већ двадесет година организује разне манифестације попут Кромпиријаде, Дане вишања, Дане Јагода, Дани крушака и драго ми је што се и Тракторијада организује већ трећи пут. Похвално је што се овде поред ИМТ трактора могу наћи и модерни трактори. Ове године ћемо, као што сам већ говорио, пољопривредне субвенције покушати да поделимо раније и наставити са подршком пољопривредницима.“