Још 159 ауто-седишта за новоређене бебе од града Лесковца

Град Лесковац и Оахака де Хуарез потписали Споразум о братимљењу
17.07.2023.
У дворишту крио два пакетића
21.07.2023.
Град Лесковац и Оахака де Хуарез потписали Споразум о братимљењу
17.07.2023.
У дворишту крио два пакетића
21.07.2023.
У сали Народног позоришта подељена су ауто седишта за новорођену децу са територије града Лесковца.
Окупљеним родитељима,  oбратила се заменица градоначелника др Лидија Димитријевић у и име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића и своје име честитала родитељима:
„Деца су снага и будућност нашег града, зато је Лесковац сваком родитељу током одрастања детета сигуран партнер и стабилна подршка.
Да је тако говоре и бројне мере популационе политике, међу којима су: једнократна помоћ за породиље у износу од 10 хиљада за запослене и 20 хиљада динара за незапослене породиље, ваучери за десет прворођених беба у години у износу од 30 хиљада динара, накнада за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца и за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи. У оквиру ових мера град субвенционише и боравак деце у приватним вртићима. Такође, сви малишани до 10 година старости од Града ће добити новогодишње пакетиће.
Једна од мера на коју смо посебно поносни и коју спроводимо годинама уназад јесте и подела ауто-седишта.“

 

У оквиру ове поделе 159 малишана је остварило право на ауто-седиште и реч је о деци чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ у мају и јуну текуће године.