Пријем чланова стрељачког клуба ГТ из Лесковца

„Разигране улице“ на градском тргу
01.06.2023.
78 година постојања и рада предшколске установе „Вукица Митровић“
02.06.2023.
„Разигране улице“ на градском тргу
01.06.2023.
78 година постојања и рада предшколске установе „Вукица Митровић“
02.06.2023.
Чланови Градског већа Стефан Китановић и Андрија Атанасковић данас су у Свечаној сали града Лесковца уприличлили пријем за чланове Стрељачког клуба ГТ из Лесковца поводом успеха који су остварили. Наиме на првенству Србије у гађању ваздушним оружјем, које је одржано у Ивањици, пионирска екипа Стрељачког клуба ГТ Лесковац освојила је 1. место и понела титулу првака Србије у гађању ваздушним пиштољем.
Честитајући на успеху младим Лесковчанима и њиховом тренеру Китановић је подсетио да град Лесковац у спортске клубове и спортску инфраструктуру сваке године улаже све значајнија средства.
„Конкретно, Стрељачки клуб ГТ Лесковац је ове године подржан са 400.000 динара, док је пре три године буџет клуба био 150.000 динара, са тенденцијом повећања у наредним годинама са резултатима које постижу.
Лесковац својим радом засигурно постаје град по мери спортиста. Са 18 милиона динара колико се издвајало пре 10-ак година, сада се издваја 125 милиона динара за спортске клубове и организације, а ове године за СРЦ се издваја 144 милоиона динара. Шта рећи о спортској инфраструктури? Довољно је поменути стадион од 2,5 милијарде динара“ – рекао је и нагласио да Лесковац има сјајне спортисте и поручио да ће локлна самоуправа на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем наставити да подржава спортисте и све успешне Лесковчане.
Љубиша Тодоровић се захвалио на великој подршци која је допринела сјајним резултатима.
„Постали смо пионирски прваци Србије, а до сада смо имали првака Србије – млађу јуниорку, док тренутно имамо најперспективнијег младог стрелца пиштољем у нашој земљи. Он је једини стрелац у Стрељачком савезу Србије који се такмичио у сва четири велика финала.“
На крају конференције се обратио Данило Поповић поменути најперспективнији стрелац. Нагласио је да се овим спортом бави три године, похађа 6. разред ОШ Коста Стаменковић, да упоредо свира клавир у школи Станислав Бинички и казао да је медаље освојио на разним такмичењима широм Србије.