78 година постојања и рада предшколске установе „Вукица Митровић“

Пријем чланова стрељачког клуба ГТ из Лесковца
02.06.2023.
Дан отворених врата са Градоначелником
02.06.2023.
Пријем чланова стрељачког клуба ГТ из Лесковца
02.06.2023.
Дан отворених врата са Градоначелником
02.06.2023.
Предшколска установа Вукица Митровић свечаном академијом у Народном позоришту обележила је 78 година постојања и рада. Званице, родитељи и сви присутни су уживали у сјајној приредби малишана „Бескрајна прича“.
На почетку свечаности присутне је поздравила Јелена Стаменковић, помоћник градоначелника Лесковца:

 

„Град Лесковац константно инвестира у Предшколску установу стварајући окружење у ком деца могу несметано да развијају своје потенцијале.  Деца су наше највеће богатство, стога радимо напорно да сваком детету обезбедимо срећно и здраво детињство. Томе доприносе и запослени у Предшколској установи својим вредним и марљивим радом, залажу се и дају себе у потпуности како би деци пружили квалитетније услове.
Град Лесковац подржава и убудуће ће подржавати бројне активности Предшколске установе које имају за циљ да што већем броју деце омогуће приступ подстицајним садржајма за учење у области науке, културе, уметности уз активно учешће деце, њихових родитеља и васпитача.“
Директорка Предшколске установе Оливера Тошић је у име колектива пожелела добродошлицу присутнима и истакла:
„Наша установа је у предшколској професионалној заједници Србије препозната као установа која има шта да каже и покаже, и поседује капацитет да буде модел и центар за развој предшколске делатности у региону. Програм предшколског васпитања и образовања назван „Године узлет“ у нашој установи се примењује од 2020. године. Три године се одвоја процес кроз стручно усавршавање целокупног васпитног особља и резултати су видљиви.
Дани наше установе крунски су доказ квалитета нашег рада. Желилели смо да покажемо колико смо отворени, радознали, креативни, спремни за рад и учење, истраживање… Желимо да будемо видљиви у заједници, да будемо „та заједница“ јер ми јесмо „Заједница која учи.“