ГРАД ЛЕСКОВАЦ И ХЕЛП УРУЧИЛИ ЈОШ 22 УГОВОРА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

ПРЕКО 2,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕДОВНЕ ТРОШКОВЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА
03.02.2023.
ЗАПОСЛЕНИ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ, ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА И УСТАНОВАМА ЧИСТИЛИ КАНЦЕЛАРИЈЕ
04.02.2023.
ПРЕКО 2,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕДОВНЕ ТРОШКОВЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА
03.02.2023.
ЗАПОСЛЕНИ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ, ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА И УСТАНОВАМА ЧИСТИЛИ КАНЦЕЛАРИЈЕ
04.02.2023.
У оквиру сарадње између немачке невладине организације ХЕЛП и Града Лесковца на пројекту „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ данас је у Свечаној сали седишта града уручено 22 уговора крајњим корисницима.
Овај пројекат финансира шведска влада преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу „СИДА“. Укупна вредност пројекта, који се спроводи кроз две фазе, за територију нашег града износи око 148 хиљада евра, у оквиру којих Град Лесковац учествује са 42.738 евра.
Нову опрему у вредности од 2000 евра набавиће 20 Лесковчана, а два корисника су добила донацију за опрему у износу од 3.600 евра. Кроз овај пројекат ће посао започети или унапредити 13 жена и 9 мушкараца, биће отворено шест нових предузетничких радњи, регистровано једно ново пољопривредно газдинство, а два корисника су у обавези да запосле по једног радника.
Обраћајући се присутнима градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је истакао:
„Учешћем у овом пројекту Лесковац потврђује добру сарадњу са организацијама са којима дели исту визију и мисију, а то је окружење које нуди једнаке шансе за све, никога не маргинализује, брине се о свим категоријама становништва.
Свака новозапослена и економски оснажена особа у нашем граду је велики успех за све нас и циљ ка коме свакодневно идемо. Зато се представницима организације ХЕЛП захваљујем и на овом и на свим будућим пројектима које ћемо заједнички спроводити.
Реализација друге фазе пројекта почеће у другој половини године, када ће бити подржано још најмање 12 бизниса. Друга фаза подразумева и обуку за 14 полазника радне праксе, а 7 полазника ће након праксе са послодавцем закључити уговор о раду на најмање 12 месеци, уз донацију послодавцу у виду опреме.“
Милка Илић, координаатор пројекта, се најпре захвалила градоначелнику на упућеним лепим речима и казала да је у току прва фаза реализације пројекта а да се са другом почиње јула месеца. Честитала је свима који су потписали уговоре и пожелеле им мн ого успеха у реализацији пословних идеја и поручила да ће ХЕЛП бити уз њих најмање у наредне две године и бити на располагању за све, те најавила обуку којој ће сви корисници средстава присуствовати. Захвалила се донаторима и граду који је уз финансијско учешће омогућио да се све реализује.ЕЛПХЕХРЛПх
У име корисника средстава данас се обратила Сања Момировић и рекла да већ десет година ради као аутолимар и фарбар и да ће захваљујући овим средствима моћи да региструје своју радњу и набави опрему како би могла да настави са својим радом. Захвалила се ХЕЛП-у и градоначелнику Цветановићу на помоћи.
Данас се обратио и Стефан Ђорђевић и казао да је пре две године отишао у Француску, али се вратио. Нагласио је да није очекивао помоћ за покретање посла и да је позитивно изненађен, те се захвалио градоначелнику, граду и организацији ХЕЛП на чињеници да су препознали његову намеру да радџи у Лесковцу и доделили му средства.