Апел МУП-а: Не бацајте петарде!

Честитка градоначелника др Горана Цветановића
28.12.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ: СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ
30.12.2022.
Честитка градоначелника др Горана Цветановића
28.12.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ: СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ
30.12.2022.
Полицијска управа у Лесковцу апелује на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства,јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини.
Подсећамо родитеље да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, али и до пожара и експлозија.
Законом је изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.
Такође, напомињемо да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.
Овлашћена службена лица у Лесковцу, Лебану, Бојнику, Власотинцу, Медвеђи и Црној Травиактивно предузимају све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава, а они које затекну да неовлашћено продају биће санкционисани, а пиротехника ће им бити одузета.