МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР СЛЕПИХ

ОДРЖАН 27. МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ЛИЦА
06.12.2022.
РЕДОВНЕ ИСПЛАТЕ ЗА ОБЛАСТ ОБРАЗОВАЊА
07.12.2022.
ОДРЖАН 27. МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ЛИЦА
06.12.2022.
РЕДОВНЕ ИСПЛАТЕ ЗА ОБЛАСТ ОБРАЗОВАЊА
07.12.2022.
У Лесковцу је јуче почео Међународни шаховски турнир слепих.
Окружна организација слепих Лесковац турнир организује 27 година у част Међународног дана особа са инвалидитетом. На турниру је присуствовао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, а први потез је повукла заменица градоначелника др Лидија Димитријевић.
„Овај значајни турнир има традицију дугу скоро три деценије а организује се у част Међународног дана особа са инвалидитетом који смо ове године обележили у друштву министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Окупљања овог типа добра су прилика за дружење слепих и слабовидих особа и склапање нових пријатељства, јер се на тај начин доприноси социјализацији, веома важној за особе за инвалидитетом“ рекла је заменица на отварању.
У име организатора обратио се председник Окружне организације слепих Ален Хусић истакао да турнир окупља велики број учесника како из Србије тако и из земаља региона:
„Драго ми је што смо успели да и ове године организујемо овај, за нас изузетно значајни турнир. Велику захвалност упућујем граду, градоначелнику Цветановићи и локалној самоуправи на свој подршци коју нам прижају током нашег рада и настојања да слепим и слабовидим особама омогућимо што квалитетнији живот.“