ОДРЖАНА 18. КРОМПИРИЈАДА

ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ВАСА ПЕЛАГИЋ“
04.12.2022.
Пливачи П.К. Лесковац на првенству у Новом Саду остварили запажен резултат
06.12.2022.
ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ВАСА ПЕЛАГИЋ“
04.12.2022.
Пливачи П.К. Лесковац на првенству у Новом Саду остварили запажен резултат
06.12.2022.
 У дому културе у Печењевцу одржана 18. по реду манифестација Кромпиријада.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић отворио је поменуту манифестацију рекавши:
„Имао сам част да отворим прву Кромпиријаду, а о значају ове манифестације говори и присуство једног од највећих српских писаца и песника Добрице Ерића, који је увеличао овај простор. Град Лесковац увек стаје уз манифестације које промовишу наше аутентичности. Подржавајући фестивале посвећене крушки, вишњи, јагоди, паприци, кромпиру, ми подржавамо наше село, наше вредне ратаре и прерађиваче. Сваке године издвајамо значајна средства за подстицаје пољопривреди.
У току овог месеца, до краја године, негде до 22.12. исплатићемо све субвенције за које се пријавило 962 произвођача. За наредну годину смо планирали ново повећање средстава за мере подршке руралном развоју – са овогодишњих 50 милиона на 66,5 милиона динара.“
"Сећам се почетка манифестације пре 18 година, нисам био сигуран да ће трајати оволико дуго, али гледајући све вас који улажете љубав и енергију у њену организацију могу само да вам кажем велико хвала- рекао је данас на крају градоначелник и поред уручења пољопривредних субвенција најавио и поделу пакетића свој деци до седам година старости и поздравио мештане који негују причу о Томи Здравковићу и чувају ту славну прошлост," - додао је градоначелник Цветановић.
Директор Дома културе „Тихомир Ракић Вељко“ Мирослав Стојановић рекао је тада:
"Прва Кромпиријада је одржана пре 18 година тако да данас обележавамо пунолетство ове манифестације, која је и ове године окупила велики број пољопривредних произвођача, али и вредних домаћица.
Због свега тога желео бих да се захвалим локалној самоуправи, а посебно градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу, на чију идеју је и организована прва Кромпиријада. Такође, бих се захвалио нашим суорганизаторима Одељењу за привреду и пољопривреду Градске управе града Лесковца и Пољопривредној саветодавној стручној служби Лесковац, као и хемијским кућама које су узеле учешће у организацији наградног квиза и стручних предавања."